yol tutmasi
Çocuk bakımı

Yol Tutması ve Uçak Yolculukları

yol tutmasiÇocuklarda yol tutması doğaldır. Her türlü araçta yol tutması olabilmektedir. Çocuğunuz büyükse pencereden dışarıya, uzağa bakmasını söyleyebilirsiniz. Pencereyi açmak temiz hava solumasına yardımcı olacaktır. Arabayı klimayla soğutmak da bir seçenektir. Eğer çocuğunuzdaki bulantı yakınması devam ediyorsa, mola verin. Çocuğu sırtüstü yatırın ve gözlerini kapatmasını sağlam. Başına serin bir havlu ya da bez koyun. Daha önce yol tutması öyküsü varsa fazla olmamak şartıyla az miktarda beslenerek yola çıkmak daha uygundur. Sıkıntılı yolculuklar geçiriyorsanız doktorunuz yaşına uygun ilaçlar verecektir.

Uçak Yolculukları

Bebeklerin yaşamlarının ilk iki haftasında uçakla yolculuk önerilmez. 10 kiloya gelene kadar ise bebeğinizi arkaya dönük araba koltuğuyla uçağa bindirin. Uçak yolculuğu öncesi, bilet rezervasyonunda bu konuları belirtin. 18-19 kilo olan çocuklar için uçaktaki kemerleri kullanabilirsiniz. Ön koltuklar çocuklu aileler için daha uygundur. Cam kenarını çocuklar için tercih etmeniz, onun ilgisini çekebilir. Havaalanlarının fazla kalabalık olmadığı zamanlar sizin için en uygun saatlerdir. Uçak zamanlamasını hafta içi tercih etmeniz yerinde bir yaklaşım olur. Kalabalıktan uzak kalmak için, erken gelin, olanak varsa ilk siz binin, en son siz inip.

ucak yolculuguHavaalanlarında bekleme süresi sizin tahmininizden uzun olabilir, çocuğunuzun beslenmesi için hazır gıdaları yanınızda bulundurun. Büyük çocuklar için renkli kitapları ve ilgisini çekebilecek sürprizleri, sevdiği oyuncakları da unutmayın. Çocuğunuza uçak yolculuğunu, onu nelerin beklediğini önceden anlatın. Öğrenme yaşı uygunsa adını soyadını, telefonunu ve adresini öğretin. Sizi göremediği zamanlarda neler yapması gerektiği anlatın. Oyuncakları yanınızdaysa sırayla çıkarıp vermeniz, hepsini birden ortaya çıkarmaktan daha uygun olur.

Çocuklar iniş ve kalkış sırasında basınç farkından dolayı bazı sıkıntılar çekebilirler. Üst solunum yolu enfeksiyonu, burun tıkanıklığı ya da kulak sorunu olan çocukların doktorları tarafından kontrol edilmeleri önemlidir. Doktorunuz uçuş öncesi yaşına göre uygun burun açıcı ilaç kullanmanızı önerebilir. Küçük bebekleri bu basınç sıkıntısından korumak için iniş ve kalkışlardan önce burnunu serum fizyolojik damlalarla açmak, iniş kalkış sırasında emzirmek ya da emzik vermek, emzik almayan bebeklerde ise parmağınızla emme refleksi yaptırmak onun huzursuzluğunu giderebilir. Daha büyük çocuklar için ise sakız çiğnemek, ağzını açık tutmasını sağlamak ya da bir şeyler içirmek bu basınç farkının zararlarından koruyabilir.

Bebeğinizi uçak yolculuğunda hafif giydirin. Üstünde hafif bir kıyafet varken kemerlerini bağlayın, sonra üstünü istediğiniz kalınlıkta örtün. Kat kat kıyafet giydirmek çocuğunuza uygun sıcaklıkta ortamı sağlamakta kolaylık sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.