parmak biciminde gidalar
Bebek beslenmesi

Parmak Biçimli Gıdalar

parmak biciminde gidalar7 ile 9 ay arasında bebeğinize artık parmak şeklinde gıdalar verebilirsiniz. Bunlar genellikle bebeğinizin kendi eliyle tutabileceği ve hiç dişi olmadan veya birkaç tane dişiyle bile çiğneyebileceği ezilmemiş, bütün parçalar halindeki yiyeceklerdir. Bebeğinizin çiğnemeyi öğrenmesi hem zamanla onun daha sert gövdeli besinleri yiyebilmesi için gereklidir, hem de konuşmasına yardımcı olan ağız kaslarının gelişmesini Sağlar.

Bebeğinize eliyle tutabileceği, kolayca çiğneyebileceği ve sindirebileceği gıdalar verin. Aşağıda sizin için bir yaşın altındaki bebeklere verilebilecek en uygun, 10 farklı parmak biçimli gıdanın listesini hazırladık.

Uyarı:

Boğazına kaçma ihtimali nedeniyle, parmak biçimli gıdaları yerken bebeğinizin yanından kesinlikle ayrılmayın.

Havuç:

Bebekler buharda haşlanmış ve çubuk şeklinde doğranmış havucun tadından çok çok hoşlanırlar. Havuç, aynı zamanda, A vitamini, beta-karoten ve potasyum açısından zengin bir besin kaynağıdır.

Brokoli: Az haşlanmış brokoli çiçeklerini bebeğiniz kolayca tutabilir. Brokoli, folik asit ve C vitamini açısından zengindir.

Patates: Bebeğinize patates haşlaması verebilirsiniz. Patates hem bir C vitamini kaynağı hem de B6 vitamini ve potasyum açısından da zengindir.

Peynir: Sert ama fazla keskin tadı olmayan kaşar peyniri tam da bebeğinizin diş etlerine uygundur. Ayrıca, peynir bir kalsiyum deposudur.

Salatalık: Kabuğu soyulmuş salatalık, ağızda yarattığı serinlik ve ferahlık nedeniyle diş çıkaran bebekler için mükemmel bir besindir. Ayrıca, potasyum açısından da çok zengindir.

Parmak şeklinde ekmek dilimleri: Bebeğiniz yedi aylık olduğunda artık gluten içeren besinler yiyebilir. Ona ekmek yedirmeye başlayabilirsiniz. Parmak şeklinde dilimlediğiniz tost ekmeklerini bebeğiniz kolayca tutabilir, üstelik ekmek lif bakımından çok zengin bir besindir.

muz ve bebekMuz: Bebeğiniz muzun yumuşak ama elde rahat tutulabilir gövdesinden çok hoşlanacaktır. Zengin bir enerji kaynağı olan muzun içeriğinde yüksek oranda potasyum bulunur.

Kavun: Tıpkı salatalık gibi kavun da acıyan dişetlerini rahatlatmaya çok iyi gelir. Kavun alırken yeterince olgunlaşmış ve yumuşamış olmasına dikkat edin.

Makarna: Değişik şekillerde makarnalar mükemmel bir parmak besindir, çünkü hem ekonomiktir, hem hazırlaması kolaydır ve ayrıca makarna bir enerji deposudur. Tam buğday unundan yapılmış makarnalar beyaz undan yapılmış olanlara göre daha besleyicidir.

Bebek bisküvisi: Kendinizin evde de yapabileceği, şeker yerine pekmezle hazırlayabileceğiniz bu bisküviler, bebekler için ideal bir atıştırmalıktır. Ayrıca, işinizin yoğun olduğu günlerde sizin için tam bir can simidi olacaktır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.