Bebek sağlığı

Bebeklerde Diş Sağlığı Ve Diş Bakımı

Diş sağlığı yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerde de önemlidir. Dişlerinin sağlıklı bir gelişim göstermesi için bebeklerin kalsiyum ve D vitamini almasına dikkat edilmeli ve sık sık diş bakımları da yapılmalıdır. Bebeklerinin diş sağlığının iyi olmasını isteyen anne babalar, bebeklerinin diş sağlığını korumaya yönelik bebeklerinin dişlerine altıncı aydan itibaren temizleme ve bakım yapmalıdırlar. Daha yeni çıkan dişlerin sağlıklı çıkması için mutlaka ek gıdalar uzman doktordan öğrenilmeli ve buna göre bebek beslenmelidir.

Bebek bakımında yapılan hatalardan birisi olan bebeğin biberon ve yalancı emziğine şeker sürerek bebeğin ağlamasını kesmektir. Bu şeker takviyesi her defasında bebeğin ağız yapısına, birkaç tane yeni çıkmış dişine ve çıkmamış dişlerine zarar vermektedir. Bebeklere diş bakımı yapmaya başlama ayı bebeğin ilk çıkartmış olduğu diş ile başlamalıdır. Bu da ortalama olarak 6-7 ay olarak belirlenebilir. Diş temizliği bu süreçte temiz bir sargı bezi veya tülbent gibi yumuşak dokulu bir bez ile bebeğin dişlerini temizlemek olmalıdır.

Mama Emen Bebeklerin Dişleri Daha Hızlı Çürüyor

Anne sütü diş sağlığının daha kaliteli olmasını sağlayan bir gıdadır. Bu nedenden dolayı anne sütü alan bebeklerin dişleri hayatları boyunca daha sağlıklı ve daha sağlam olmaktadır. Anne sütüyle bebeğin bağışıklık sistemi de daha hızlı gelişirken anne sütü alan bebek ile anne sütü alamayan bebek arasındaki sağlık sorunları farklılık gösterebilir.

Bebeklere diş fırçalama 2 yaşlarına geldiklerinde öğretilebilir. Yetişkin bir kişi tarafından diş fırçalama gerçekleştirirken bebeğin de görmesi sağlanarak bu işlemin önemli olduğu bebeğe hissettirilmelidir. Bebek daha sonraları zaten kendisi dişlerinin arasına giren besinlerden rahatsız olarak kendisi dişlerini fırçalamak isteyecektir.

Bebeklerin dişlerinin fırçalanma sayısı gün içinde sabah ve akşam yatmadan önce olması uygundur. Bebeğin dişleri temizlenmeye başladığında ilk diş çıkarmadan sonra gerçekleşiyorsa o zaman mutlaka bebeğin daha çıkmamış olan dişetleri üzerine bir miktar masaj yapmalı ve diş kaşıntısının da hafiflemesine sebep olmalıdır. Bebeğin daha çıkmamış olan diş etlerinin üzerini temizlemek bebeğin daha sağlıklı dişler çıkartmasına sebep olur.

Bebeğin dişi kaçıncı ayda çıkmaya başlar?

Bebeğin diş çıkarması

Diş çıkaran bebek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.