Bebek Gelişimi

Bebeklerin dişleri kaçıncı ayda çıkmaya başlar

Bebekler ortalama 5 ayın 9 ayı arasında ilk dişlerini çıkarmaya başlarlar. Genellikle alt kesinlilkle çıkarlar fakat bazen bebekler dişli de doğabilirler. Bazende 20. ayı olur hala dişleri çıkmamış da olabilirler. Ortalama 5 ayı ile 9 ayı arasındadır. Alt kesici dişler çıkmaya başlar bebeklerin diş çıkartmasında ki gecikme acaba d vitamini eksikliği mi var ya da bir tiroit fonksiyonu mu ya da hormonal bir dengesizlik mi var yeme yönünden biraz bizi araştırmaya sevk eder yönlendirir. Ama bu alt kesici dişler şeklinde çıkması her zaman gördüğümüz bir şey değil.

Bebek dişleri

Bu genel bazen üst köpek dişi bile çıkabiliyor bir bebeğin dolayısıyla her bebek ayrı bir dünya ne zaman ne şekilde diş çıkartacaklarını tahmin edebilmek çok güç hakketten bebekleri sıkıntıya sokarlar.

Çünkü ilişkin bir insanın dişi çekiyormuşcasına o diş etini parçaladığı zaman her bebeğin ağrı eşiğine göre reaksiyon gösterebilmekte bebek sürekli huzursuz ağlamaklı uykusuz gergin bir vaziyette olabilmekte hakikaten bu dönemlerde bebeklerde diş çıkartırken o ağrıyı biraz azaltmak için bir takım jeller kullanılıyoruz. Ya da ağızdan ağrı kesici şuruplar ya da fitil kullanıyoruz. O dönemde bebekler huzursuz olmanın yanında toplumda alışılınan aksine ateşlenme ishal gibi bulgular çok da gördüğümüz şeyler değil aslında bebeklerin bu diş çıkarma dönemlerinde daha çok gördüğümüz bizim gerginliktir.

diş çıkaran bebekler
bebek diş çıkarırken
bebekte diş bakımı ve temizliği

diş çıkarma dönemi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.