bebeginizin hastaligi ve ilac kullanimi
Bebek sağlığı

Bebeğinizin Hastalığı ve İlaç Kullanımı

bebeginizin hastaligi ve ilac kullanimiBelki çocuğunuz hasta olduğunda bu işe eşinizin el atmasını bekleyerek bir bakıma kendinizi eşinize bağlıyorsunuz. Günün birinde, eşinizin olmadığı bir anda bazı önemli kararlar almak ve ilaç kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Neyse ki hastalıkların birçoğu ilk yıl esnasında olur ve ciddi değildir. Doktorunuzun yardımıyla evde tedavi edilebilir. Bütün bunlara bakmaksızın temel tıbbi tedavilere aşina olmak önemlidir.

Hasta Bebeğinizle İlgilenme

Bebeğinizin hasta olduğuna karar verdiğiniz anda çocuğunuza rahatlatmak için ne yaparsınız?

Asla Yalnız Başınıza Endişelenmeyin: Şüphedeyseniz, birilerini arayın. Belirli bir durumdan tamamıyla rahatsızsanız pediatristinizi arayın. Pediatristiniz veya vekili mesai saatleri dışında aranmaktan hoşlanmıyorsa başka bir doktor bulun.

hasta bebekAcil Numaralar Listesi Tutun: Kolaylıkla görülebilir bir yerde acil numaralar listesi tutun. Bunların arasında olması gerekenlerden bazıları: Pediatristiniz, yerel sağlık ocağı, itfaiye, polis, zehirlenme kontrol merkezi ve acil olarak evden çıkma hallerinizde çocuğunuza bakabilecek bir arkadaş veya komşu. Bu numaraları bebeğinizin bakıcısı ile ve diğer aile fertleri ile birlikte gözden geçirin.

Sızlanan Çocuğunuzu Rahatlatın: Bazen, çocuğunuzu rahatlatma, tutma veya sallama, yaralanmalar sonucu ortaya çıkan korkusunu ve ıstırabını azaltmak için yeterli olacaktır.

Çocuğunuzu Dikkatle İnceleyin: Çocuğunuzun doktoru değilsiniz ve ölüm kalım kararları alıyor olmamalısınız fakat bir gözlemci olarak yardımcı olabilirsiniz. Birçok hastalık ciddi değilken, tedavisi yapılmadığında ölümle sonuçlanabilecek ciddi çocuk hastalıkları da vardır. Çocuğunuzun görünümü ya da klinik durumu sizi fazlasıyla rahatsız ediyorsa yerel sağlık ocağını harekete geçirerek hatta bir ambulans çağırarak, bir şey kaybetmezsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.