bebeginiz icin disarisini nasil guvenli hale getirebilirsiniz
Bebek bakımı

Bebeğiniz İçin Dışarısını Nasıl Güvenli Hale Getirebilirsiniz?

bebeginiz icin disarisini nasil guvenli hale getirebilirsinizGüvenlik sanatı gerçekten sevgi ve emek ister. Bir baba Olarak her zaman “Küçüğüm birazdan neler yapacak?” diye düşünüyor olmalısınız. Doğa gereği devam eden bu iş herkesi. Hazır halde tutmalıdır. Dışarıda güvenlik gerçekte evdekinden farklı değildir. Farklı olan tek şey eşek arılarını uzak tutmanın gerçekten zor olmasıdır. Bebeğinizden bir ya da iki adım önde kalmaya çalışın. Bir önceki bölümlerdeki önerilen gözden geçirerek başlayabilirsiniz.

Ertelemeyin: Bebeğiniz başlangıçta korkabilir ve bu yüzden dışarıda kararsız olabilir. Fakat bu uzun sürmeyecektir. Dün onu korkutan kumu bugün yiyor olacaktır.

Belki atacağınız en önemli güvenlik adımı, çocuğunuzun dışarıya ulaşmasını engellemek olacaktır. Birçok dokuz aylık bebeğin kendine has kapıya ve çıkışa yaslanmasına dikkat edin, aslında onları açmaya yönelik yolları vardır. Dışarıya giden bütün kapıların güvenli olduğundan emin olun.

Hava Şartları

  • Bebeğinizi sert havalardan koruyun. Bebeğinizin teninin yanması fazla zaman almayacaktır. Özellikle bebekler için yapılmış güneş koruyucusu kullanın. (Önünde siperi olan bir şapka da iyi olacaktır.)
  • Kışın bebeğinize, sıcak tutacak şeyler giydirin. El ve ayak parmaklarının soğuktan korunduğuna emin olun.

Cadde ve Arabanızın Geçiş Yolu

  • Bebek yürüteçlerine dikkat edin. Çeşitli nedenlerden dolayı yürüteçler güvenli değildir. Evin içerisinde bebekler merdivenlere doğru gezinir ve aniden düşüp yaralanabilirler. Dışarıda, aceleyle koşuşturan minik ayakların hızlı bir şekilde sizden uzaklaşmak için kendine has bir yolu vardır. Bebeğinizi dikkatle seyredin. Bebeğinizin çok uzaklara gidemeyeceğini zannetmeyin. Siz farkına varmadan bebeğiniz geçiş yolunun trafiğe açılan sonunda olabilir.
  • Garajı güvenli hale getirin: Bebeğinizin garajda olması için hiçbir neden yoktur. Kapıları kapalı tutun. Eğer garaj kapma elektrikliyse aşağı inerken yavaş indiğinden emin olun.
  • Bebeğinizi itmediğinizde, arabanın tekerleklerini kilitleyin. Bu, bebeğinizi potansiyel tehlike durumlarından koruyacaktır.
  • Arabalara dikkat edin: Sağduyunuz size arabaların yakınında hiçbir yerde olmamanızı söylüyor. Özellikle geri gelen arabaların yakınında olmayın. Yoğun trafik alanlarında bebeğinizle yürümekten kaçının.

bebek ve disarisiSu ve Havuz Güvenliği

  • Havuzu güvenli hale getirin. Havuzun etrafı çitle kapatılmalı ve kilitli bir giriş kapısı ile güvenli hale getirilmelidir. Kendinize ait bir kapı koydurmayı düşünün. Herhangi bir çit şirketi bu kapıyı yerleştirebilir. Havuza herhangi bir şey girdiğinde yoğun siren sesleri veren bir havuz alarmı alın. Bir çocuk havuzunuz varsa, her gün onu boşaltan. Bu yalnızca bebeğinizin güvenliği için değil ayrıca vahşi hayvanların geçerken durup su içmesini de önlemek içindir. Havuzu boşaltmak ayrıca böceklerin bahçenizin etrafında dolaşmasını engelleyecektir. Kesinlikle bebeğinizi bir saniye bile yalnız başına çocuk havuzunda bırakmayın.
  • Tenekeleri ve kovaları asla içi su dolu bırakmayın. Bebeğiniz bunların içerisinde boğulabilir.
  • Izgaraları güvenli hale getirin. Böceklerin ve hayvanların toplanmasını engellemek için bunlar temiz tutulmalıdır. Ayrıca, bunlarda pişirme yaparken sağduyunuza kulak verin. Bebeğiniz ızgara yakınlarında hiçbir yerde olmamalı.

Bahçe

  • Böcekleri engelle in. Böcekler kaçınılmaz değildir. Ancak bebeğinizi rahatsızlıklardan ve potansiyel ciddi hastalıklardan korumak için zehirsiz bebek spreyleri kullanın. Yukarıda bahsedildiği gibi, böcekler sulara gelir. Çocuk havuzunu ve diğer birikmiş suları günlük boşaltın, ızgaranızı sık sık temizleyin. Çünkü böcekler yağlı şeylere gelir. Eşek arıları ızgaraların kapaklarının güneş gören aralarında yaşamayı severler.
  • Bitkilere, çimenlere ve mantarlara dikkat edin. Eğer fırsat verilirse, emekleyen bebeğiniz otları, çamurlar’, bitkileri ve mantarları yemeye çalışacaktır. Çocuğunuzu doğadan ve azıcık çamuru ağzına almaktan korkutarak yetiştirmezken, çimlere sık sık kimyasal bakım yapıldığını da unutmayın. Bitkiler ve mantarlar genelde zehirlidir.
  • Kum kutularına dikkat edin. Kum kutuları kullanımda değilken kapalı olmadıkça, bebeklerin bunlarla oynamasına engel olun. Genelde kediler bunları çöp kovası olarak kullanırlar. Bazen bu kumların’ üzerine dışkı yaparak parazit bırakırlar. Ve bu parazitler sizin vücudunuza rahatlıkla geçebilir.
  • Dışarıda oyundan sonra elleri ve yüzleri yıkayın. Bebeklerin elleri ve yüzleri dışarıda çimenin içerisinde ve çamurla oynadıktan sonra yıkanmalıdır. Özellikle kenelerin hastalık taşıdığı bir alanda yaşıyorsanız…

Park Etme

  • Seyahat ederken uygun koltuğu kullanın. Dokuzuncu ayla birlikte bebeğiniz eğer on kilo civarındaysa, muhtemelen yüzü ön tarafa dönük daha büyük bir koltuk içerisinde olacaktır. Koltuğun düzgün bir şekilde durduğuna ve arabanın koltuğuna sağlam yaslandığına emin olun. Emniyet kemerinin tam oturmasına dikkat edin. Bebeğinizin oturağı için en güvenli yer arka koltuğun orta kısmıdır.
  • Bebeğinizi bir dakikalığına bile asla sıcak bir arabada bırakmayın.
  • Bebeğinizin bir salıncakta güvenli olduğunu zannetmeyin. Boğulmasını ve düşmesini engellemek için bebeğinizi kesinlikle yalnız bırakmayın.
  • Bebeğinizin yaşına uygun alanlarda oynadığından emin olun. Bisiklet süren veya koşan çocuklar rahatlıkla bebeğinizi ezeceği için, çocukların bebeğinizin yakınlarında oynamasına izin vermeyin.
  • Herhangi bir nedenden dolayı bebeğinizi bir yabancıyla yalnız bırakmayın.
  • Oyundan sonra bebeğinizin ellerini dikkatlice yıkayın. Elleri yıkama enfeksiyon bulaşmasını engellemede en iyi yoldur. Neler olabileceğini anlatmama gerek yok. Aynı şey ördek gibi evcil hayvanları beslerken veya çamurda oynadıktan sonra da geçerlidir.
  • Bebeğinizin bilmediğiniz hayvanlara dokunmasına asla izin vermeyin. Birazcık sağduyunuzla şunu hatırlayın ki; bebeğiniz sizin nezaretinizde dışarıda güvenle keyfine bakabilir.

Bebek Gibi Düşünün: Bebekler gördükleri her şeye dokunmak isterler ve dokundukları her şeyi ağızlarına atmak isterler. Bebeğiniz her şeye saldıracaktır ve salyangozları, kırık camları, diğer ürkütücü şeyleri bile sindirmeye çalışacaktır. Onun bir adım önünde olun.

Plan Yapın: Zeminle aşina olun. Evin dışarısında yuvarlanın. Bebeğinizin ne yapmak isteyeceğinin sezmeye çalışın. Dokunmak, çekmek, itmek ve toprağın belirli bir alanına sokulmak isteyecektir. Aşağıya, yukarıya ve etrafınıza bakın. Düşecek veya ters dönecek objeleri arayın. Hedefiniz bebeğinizin yolculuğa çıkacağı çevre üzerinde biraz kontrol sahibi olmaktır.

 

Adımları Siz Ayarlayın: Yapılacak birçok şeyin olmasınarağmen, ölçünüz kesinlikle gerekli olanlarla başlamak olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.