Çocuk hastalıkları

Su Çiçeği Nasıl Bulaşır ve Tedavi Edilir?

Zona virüsü ile aynı virüse sahip olan Su çiçeği virüsü zona hastalığından oldukça farklıdır. Benzer özellikler göstermesine rağmen çiçek hastalığından da farklı olan ve ölüm oranı daha az olan bu hastalıkta tekrar etme riski de bulunmaktadır. Uzun sürmeyen ve ağır sonuçlar doğurmayan bu hastalıkta salgına dikkat edilmelidir. Hava ve temas yolu ile bulaşabilen bu hastalık doğuştan bağışıklık 4 yaşına kadar sürmektedir. 4 yaşından sonra suçiçeği hastalığı yaygın olarak görülmektedir. 2-6 yaş arası çocuklarda sonbahar ve kış aylarında yaygın olarak görülmektedir.

Su çiçeğinde döküntüler:

Deride oluşan döküntülere temas ve damlacık yöntemiyle bulaşmaktadır. Virüse sahip olan biri ile aynı havayı solumak hastalığı almak anlamına gelmektedir. 10-21 gün arasında kuluçka evresi olan bu hastalık; baş ağrısı, halsizlik, ateş ve döküntüye neden olmaktadır. Döküntüler hastalığın başlamasının 5-6 saat sonrasında çoğalıp saydam keseler halinde olgunlaşır. Kabuk oluşması ile beraberinde kaşıntı başlar kabuk düştüğünde de altından normal deri çıkmaktadır. 3-4 gün süre zarfında sürekli olarak yeni döküntüler oluşmaktadır. Yatak istirahatı ile daha rahat atlatılan bu hastalık vücutta başka hastalığın bulunması durumunda ağır seyretmektedir. Bazı hastalarda zattüre riski de oluşabilmektedir. Hastalığın olacağını hisseden kişilere mutlaka aşı yapılmalı ve hastalığın daha hafif atlatılmasına yardım edilmelidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için mutlak her çocuğa suçiçeği aşısı yaptırılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.