Sarımsaklı Tavuk Püresi
- 50 g. kemiksiz tavuk göğsü, ince parçalanmış
- 1 adet tatlı patates, kuşbaşı dilimlenmiş
- 1 havuç, soyulmuş ve kuşbaşı dilimlenmiş
- 25 mg, çedar rendelenmiş
Patatesi ve havucu yumuşayıncaya kadar buharda pişirin ya da kaynatın. Süzdükten sonra peyniri ekleyip karıştırın. Üzerine haşladığınız tavuğu ekleyin ve istediğiniz kıvamda püre haline getirin. En son, çin sarımsağı ekleyin.
Üzümlü Tavuk Yemeği
- 1 tavuk göğsü
- Evde hazırlanmış tavuk suyu
- 10-15 adet çekirdeksiz beyaz üzüm, kabukları soyulmuş
- 1 kabak, dilimlenmiş
- 1 küçük boy dilimlenmiş patates
Tavuk göğsünü elinizle parçalayın ve içine üzüm, kabak ve patatesi ekleyin. Yüksek sıcaklıkta bir tavaya koyun, kaynar kay-namaz, ateşi kısın. Patatesler yumuşayana ve tavuklar pişene kadar yaklaşık 30 dakika bekleyin. Blenderda püre haline getirebilir ya da yaşı uygunsa çatalla ezerek verebilirsiniz. Pürenin kıvamını hazır tavuk suyu kullanarak ayarlayabilirsiniz.
Meyveli Tavuk Hazırlamak
- 50 g. kemiksiz tavuk göğsü, ince parçalanmış
- 1 elma
- 1 orta boy tatlı patates
- 2 bardak evde hazırlanmış tavuk suyu
- Tarçın
Elmayı ve patatesi soyup, dilimleyin. Tavuk suyunu kaynatın. Tavuk parçalarını ekleyin ve 10 dakika kadar daha kaynatın. Tatlı patatesi ve elmayı ekleyin, 15 dakika daha karıştırın. Patatesler yumuşayınca pişirme işlemi tamamlanmış demektir. Üzerine tarçın serpiştirip hazır hale getirin.