Üstün besleyici özelliğe sahip bir besin maddesi olan balık, yavrunuzun haftalık menüsünde mutlaka yer almalıdır. Altıncı aydan başlayarak, ona lezzetli haşlama ve buğulama balık yemekleri hazırlayabilirsiniz. Yalnız kılçıklarını çok dikkatlice ayıklamanız gerekir.
Mezgit balığı püresi
Birkaç adet mezgit balığını, yarım soğan, bir havuç, bir yaprak adaçayı ve kereviz ile hafif tuzlu suda haşlayınız. Balık eti pişince, ince ince kıyınız ve kılçıklarını dikkatle ayıklayınız; bir kaba aktarıp, üzerine, bir kaşık zeytinyağı ekleyiniz. Başka bir kapta, haşlanmış bir patates rendeleyiniz ve 20 gr balık püresi ile güzelce karıştırınız. Püre kuru olursa haşlama suyundan bir kaşık ekleyebilirsiniz. 5. – 6. aydan başlayarak verilmesi uygundur.
Limonlu balık filetosu
Balığı temizleyiniz ve sırt etini bir tabağa koyunuz, üzerine birkaç damla limon suyu sıkınız, buharda pişiriniz. Et pişince, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyiniz. 6. aydan başlayarak verilebilir.
Dilbaiığı buğulaması
Dilbalığını temizleyiniz ve kılçıksız tarafından seçtiğiniz bir parçayı bir kaba koyunuz, üzerini örtünüz. Bu kabı, içi kaynar su dolu bir tencerenin içine koyunuz. 10 dakikada bir.balığı, her yanının aynı derecede pişebilmesi için çeviriniz. Et pişince kılçıklarını yeniden gözden geçirip, ince ince doğrayınız. 6. aydan başlayarak verilebilir.
Mezgit balığı haşlaması
Mezgit balığını temizledikten sonra, bir havuç ve bir soğanla birlikte hafif tuzlu suda,orta hararetli ateşte 10 dakika kadar pişiriniz. Piştikten sonra sudan çıkarınız, kılçıklarını ayıklayınız ve mikserden geçiriniz. Balık pürenize, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve birkaç damla limon ekleyiniz. 7. aydan başlayarak verilmesi uygundur.
Balık filetosu
Bu yemek çeşitli balıklarla hazırlanabilir. Balığın derisini yüzüp, temizleyiniz; sırt kısmının etini ayırınız ve 10 dakika kadar kaynar suda haşlayınız, suyunu süzüp mikserden geçiriniz. Pürenize bir kaşık ılık süt ya da biraz tereyağı ekleyiniz.7. aydan başlayarak verilmesi uygundur.