Bebeklere mamalar

Balıklı mamalar

Üstün besleyici özelliğe sahip bir be­sin maddesi olan balık, yavrunuzun haftalık menüsünde mutlaka yer alma­lıdır. Altıncı aydan başlayarak, ona lez­zetli haşlama ve buğulama balık ye­mekleri hazırlayabilirsiniz. Yalnız kıl­çıklarını çok dikkatlice ayıklamanız ge­rekir.

Mezgit balığı püresi
Birkaç adet mezgit balığını, yarım soğan, bir havuç, bir yaprak adaçayı ve kereviz ile hafif tuzlu suda haşlayı­nız. Balık eti pişince, ince ince kıyınız ve kılçıklarını dikkatle ayıklayınız; bir kaba aktarıp, üzerine, bir kaşık zeytin­yağı ekleyiniz. Başka bir kapta, haşlan­mış bir patates rendeleyiniz ve 20 gr balık püresi ile güzelce karıştırınız. Pü­re kuru olursa haşlama suyundan bir kaşık ekleyebilirsiniz. 5. – 6. aydan baş­layarak verilmesi uygundur.

Limonlu balık filetosu

Balığı temizleyiniz ve sırt etini bir ta­bağa koyunuz, üzerine birkaç damla limon suyu sıkınız, buharda pişiriniz. Et pişince, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekle­yiniz. 6. aydan başlayarak verilebilir.

Dilbaiığı buğulaması

Dilbalığını temizleyiniz ve kılçıksız tarafından seçtiğiniz bir parçayı bir ka­ba koyunuz, üzerini örtünüz. Bu kabı, içi kaynar su dolu bir tencerenin içine koyunuz. 10 dakikada bir.balığı, her yanının aynı derecede pişebilmesi için çeviriniz. Et pişince kılçıklarını yeniden gözden geçirip, ince ince doğrayınız. 6. aydan başlayarak verilebilir.

Mezgit balığı haşlaması

Mezgit balığını temizledikten sonra, bir havuç ve bir soğanla birlikte hafif tuzlu suda,orta hararetli ateşte 10 da­kika kadar pişiriniz. Piştikten sonra su­dan çıkarınız, kılçıklarını ayıklayınız ve mikserden geçiriniz. Balık pürenize, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve birkaç damla limon ekleyiniz. 7. aydan başlayarak verilmesi uygundur.

Balık filetosu

Bu yemek çeşitli balıklarla hazırlana­bilir. Balığın derisini yüzüp, temizleyi­niz; sırt kısmının etini ayırınız ve 10 da­kika kadar kaynar suda haşlayınız, su­yunu süzüp mikserden geçiriniz. Pü­renize bir kaşık ılık süt ya da biraz te­reyağı ekleyiniz.7. aydan başlayarak verilmesi uygundur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.