Meyveli Kahvaltı
- 2 adet kuru meyve (farklı meyveler kullanarak çeşitlendirebilirsiniz)
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 bardak su (200 ml.)
Kuru meyvenizi küçük küçük doğrayın ve bir cezvede az su içinde kaynatın. Mısır ununu tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Meyveyle hazırladığınız suyu tereyağının içine dökün ve hızlıca karıştırarak topaklanmasını engelleyin. Karışımı kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Kıvamını ayarlayın, çok koyuysa kaynatılmış su ekleyin, soğumaya yakın pekmezi katın. Aynı kahvaltıyı; mısır ununu cezvede kaynattıktan sonra hazırladığınız meyveli suya ekleyerek, muhallebi kıvamında da sunabilirsiniz. Ayrıca iyice dövülmüş ceviz de ekleyebilirsiniz.
Pirinçli Kahvaltı
- 50-60 g. esmer pirinç
- Yarım şeftali, olgun
- Bir bardak su (200 ml.)
- Anne sütü
Kahverengi pirinci öğütün ve toz haline getirin. Şeftalinin kabuğunu soyun ve küp şeklinde doğrayın. Küçük bir cezvede suyu kaynatın, içine öğüttüğünüz pirinci ekleyin, ateşi kısın ve karıştırmaya devam edin. Şeftali küplerini ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Kıvamını içine ekleyeceğiniz anne sütüyle dengeleyin.
Esmer Pirinçli-Hindistan Cevizli Puding
- 50-60 g. pişirilmiş esmer pirinç
- 2 adet kuru kayısı
- 2 çay kaşığı elma suyu
- Yarım küçük boy muz
- İnce dilimler halinde kesilmiş Hindistan cevizi
Öncesinde kuru kayısıları bir saat kadar temiz suda bekletin ve yumuşamasını sağlayın. Malzemeleri blendera koyun ve karıştırın. Pişirirken karışımın kıvamını elma suyu ekleyerek ayarlayın.