bebegin yeme profilleri ve beslenme pozisyonlari
Bebek beslenmesi

Bebeğin Yeme Profilleri ve Beslenme Pozisyonları

bebegin yeme profilleri ve beslenme pozisyonlariBebeğin kuyu, yeme şeklini etkiler. Tahmin edilebileceği gibi, Melek ve Kitap bebekler genelde iyi beslenen bebeklerdir ama Hareketli bebekler de öyledir.

Nazlı bebekler, özellikle de emziriliyorlarsa, sıklıkla bir engellenmişlik hissi yaşarlar. Bu bebekler fazla esnekliğe izin vermezler. Nazlı bebeği beslemeye belli bir pozisyonda başlarsanız, her zaman o şekilde beslenmeye ihtiyaç duyar. Ayrıca, onu beslerken yüksek sesle konuşamaz, pozisyonunuzu değiştiremez veya başka bir odaya geçemezsiniz.

Huysuz bebekler sabırsızdır. Eğer emziriyorsanız, sütün gelmesini beklemekten hoşlanmazlar. Bazen annenin göğsüne asılırlar. Serbest akışlı bir emziği olduğu sürece genelde biberonla sorun yaşamazlar.

Bebeğin besleme pozisyonları

bebegin yeme profilleriİster memeyle isterseniz biberonla besleyin, bebeğinizi (biberonla besliyor olsanız bile) aşağı yukarı göğüs hizanızda tutarak kolunuzun kıvrımına rahatça yerleştirmelisiniz; böylece başı hafifçe yükseltilmiş, bedeni de düz bir hatta olur ve göğsünüze ya da biberonuna ulaşmak için boynunu zorlamasına gerek kalmaz. içte kalan kolu yanında veya yan tarafınızı çevreleyecek şekilde aşağıya kıvrılır. Bebeğinizi, başı bedeninden aşağıda kalacak şekilde yatırmamaya dikkat edin zira bu onun yutkunmasını zorlaştırır. Eğer biberonla besliyorsanız, bebeğiniz sırtüstü yatmalıdır; eğer emziriyorsanız, yüzü meme ucunuza bakacak şekilde hafifçe size dönük olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.