bebeklerde susuzluk belirtileri nelerdir
Bebek sağlığı

Bebeklerde Susuzluk Belirtileri Nelerdir?

bebeklerde susuzluk belirtileri nelerdirBebeklerde yetişkinlere göre daha hassas bir bünye ve daha düşük bir bağışıklık sistemi vardır. Mikroplardan ve dışarıdan gelen olumsuz etkenlere karşı yetişkinlerden çok daha fazla etkilenirler. Bebeklerin en fazla etkilendiği durum, vücutlarının susuz kalmasıdır. Bebeğinizin vücudunun susuz kaldığını hangi hareketlerinden ve vücudundaki hangi belirtilerden anlayabilirsiniz?

1 buçuk yaşın üzerindeki bebekler genellikle ebeveynleri veya büyük ağabey veya ablaları su içtiklerinde susuz kaldıklarını belli ederek su isteyebilir. Fakat 1 buçuk yaşın altındaki bebekler susadıklarını ifade edemezler. Bu yüzden 1 buçuk yaşın altındaki bebeklerin susuz kaldığı çok fazla anlaşılamamaktadır.

Bebeğin Susuz Kaldığı Nasıl Anlaşılır?

bebeklerde susuzlukSusuz kalan bebeklerde yüksek ateş görülme olasılığı vardır. Eğer bebeğinizin hiçbir rahatsızlığı yokken ateşi yükseliyorsa o zaman susuz kalmış olabilir. Ateşi yüksek olan bebeğinize ilk olarak su içirin ve bir saat sonra ateşini tekrardan ölçün. Eğer bebeğinizin ateşi normal seviyelere düşmüş ise susuzluktan dolayı ateşinin çıktığını anlayabilirsiniz.

Bebeğinizin susuz kaldığını bebeğinizin bezine bakarak da anlayabilirsiniz. Eğer bebeğiniz koyu renkte bir idrar yapıyorsa, o zaman bebeğinizin susuz kaldığını anlayabilirsiniz. Bebeğinize sık sık su vererek 3 – 4 saat sonra idrarını tekrardan kontrol edin. Eğer bebeğinizin idrarı açık sarı oldu ise susuzluktan dolayı idrar rengi koyulaşmıştır. Su verdiğiniz halde idrar rengi açılmıyorsa o zaman bebeğinizin idrar yollarında bir problem veya böbreklerinde kum olabilir.

Bebekler eğer 6 saatten uzun süredir bezlerini ıslatmıyorsa susuzluk çekiyor olabilirler. Önemli olan susuzluğun derecesidir. Bebeğinizin gözleri içe çökmüş ise ve aşırı uykulu olmaları durumunda, elleri ve ayakları soğuk ise, kafasında içeri doğru çökmüş noktalar varsa bebekteki susuzluk ileri derecededir ve zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna götürülmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.