Bebek sağlığı

BEBEKLERDE SOĞUK ALGINLIĞI

 

Kış aylarında bebekler diğer hastalıklara oranla soğuk algınlığına daha sık yakalanırlar. Bu hastalık virüslerle bulaşan bir hastalık olduğu için hapşıran, öksüren kişilerden bebeğinize direk olarak bulaşma riski çok yüksektir.  Bu virüsü taşıyan bir kişinin kendi eline öksürmesi ya da hapşırması sonucu ellerine virüs bulaşır. Virüs bulaşan elleriyle bebeğinize teması sonucu, dolaylı yoldan bu virüsün bebeğinizin burun ve boğazına yerleşmesine de neden olabilir.
Bebeğinizi soğuk algınlığından korumak için bu hastalığın virüsünün bulaşma riskinin en yaygın olduğu dönem kış aylarında bebeğinizi bu kişilerden korumak onun hasta olmasını engellemek için en ideal yöntemdir.
soguk alginligi

Bebeklerde soğuk algınlığı sürekli öksürme, iştahsızlık, ateş, aşırı sinirlilik, uykulu hal ve aşırı uyku gibi belirtiler vermektedir. Üst solunum yolu hastalığı olarak da bilinen soğuk algınlığı yetişkinlerde veya daha ileri yaşta olan çocuklarda hafif seyredebilirken, bebeklerde soğuk algınlığı bronşit ve zatürre gibi ciddi hastalıklar oluşturabilir. Bebeğinizde gördüğünüz öksürme, iştahsızlık, ateş ve uyuklama belirtilerini fark ettiğinizde ihmal etmeden direk bebeğinizin doktoruyla görüşüp düzenli bir tedavi oluşturması gerekmektedir. Bu nedenle bebeğinizi ihmal etmemeli ve bu hastalıktan çok iyi korumanız gerekmektedir.

Bebekte soguk alginligi
Soğuk algınlığının veya üst solunun yolu hastalığının genel bir tedavisi yoktur ancak hem bağışıklık için hem de bakteriyel enfeksiyonlar için antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır. Bebeğinizi antibiyotik tedavisi haricinde iyi bir şekilde dinlendirmeli ve sıvı destek tedavisi uygulayarak bol sıvı tüketmesini sağlamalısınız. Antibiyotiklerin haricinde doktorunuza danışmadan bebeğinizde başka hiçbir ilaç vermemelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.