Yeni doğan bebek

Yeni doğan bebek hastanede kaç gün kalmalı

Son yıllarda bebekler sağlıklı olduklarında hastanede geçirilen dönemi kısaltma yolunda bir eğilim göze çarpmaktadır. Ülkemizde bu süre en az 2 gün ile en çok 34 gün arasında değişir. Kimi ülkelerde bebekler, anneleri ile birlikte daha yaşamlarının ikinci gününde taburcu edilirler; hastaneden bu kadar erken ayrılmanın çeşitli sorunlar ve tehlikeler yaratacağı kesindir.

Ancak, lohusa ve bebek daha sonra, haftada birkaç kez hekim kontrolünden geçirilecekse, bu yol seçilebilir.
Bebeğin doğumdan iki gün sonra karşılaşabileceği sorunların başında, sarılık ve beslenme zorlukları (ishal, sürekli kusma, güç beslenme) gelir. Bu nedenle, bu süre geçmeden çocuğun hekim denetiminden çıkması sakıncalıdır.
Anne ile bebeği taburcu etme kararı, yalnız onların sağlık durumuna değil, çevreden kaynaklanan sorunların bulunmaması ve ana babanın çocuğa bakma yeteneklerine de bağlıdır.
Belli bir rahatsızlığı olan bebeklerin yeterince gözlemlenebilmeleri için hastanede daha uzun süre kalmaları gerekir.
Sezaryenle doğan çocuklar hastaneden hiçbir zaman 56 günden önce taburcu edilemezler. Çünkü sezaryen ameliyatı geçiren annenin dinlenmeye gereksinimi vardır. Sezaryenle doğan bebek, eğer erken doğmamışsa, genellikle hastanede uzun uzun kalmayı gerektiren sorunlar çıkarmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.