Bebek Gelişimi

Yeni doğan bebeğin kilosundaki değişiklikler

Kilosundaki değişiklikler: Bebekler genellikle ilk haftada ortalama 6-10ons (170-280 gram) veya doğum ağırlıklarının %5-8’ini kaybederler. Bebekler ekstra ve annelerinin sütü ona yeterli gelip beslemeye ve sıvı vermeye başlayana kadar yardımcı olması için ekstra kilo ile dünyaya gelir. Bebeğin kaç kilo vereceği devam eden faktörlere bağlıdır.
Daha büyük dünyaya gelen bebekler çok fazla kilo verme eğilimindedir, istediği zaman emzirilen ve annesiyle birlikte bir odada kalan bebeklerde daha az kilo vemıe eğilimi vardır. Sütünüz ne kadar çabuk ortaya çıkarsa bebeğinizin kilosuna o kadar tesir der. Eğer bebeğinizle bir odada ve onun işaretlerine göre onu beslerseniz yüksek kalorili yağlı sütünüz sonradan ortaya çıkacaktır ve bebeğiniz daha az kilo verecektir. İlk hafta annesinden çok ayrılan bebekler veya programa göre beslenen bebekler daha az kilo verirler. Hatırlayın ki bebeğinizin kilosu hastaneden taburcu edilirken kaydedilir. Bebeğinizin ilk kontrolunde bu başvurulacak önemli bir kaynaktır.


Vücuttaki normal şişlikler: Elinizi bebeğinizin başının üstünde gezdirdiğiniz zaman özellikle başın üst kısmında, başın arka kısmında ve kulakların arkasında birçok çıkıntı ve şişlik his edebilirsiniz Bebeğinizin kafatası kemiği birçok minik kemik içerir,bunların beyin gelişimini sağlamasıyla bir ilgisi yoktur. Fakat doğum kanalının şekillenmesi içindir. İkinci yılda bebeğimizin başının daha düz olduğunu hissedeceksiniz.
Diğer normal şişkinlik, bebeğin göğsünün ortasında ve karnının tanı üstündeki sert çıkıntıdır. Bu göğüs kemiğinin sonundadır ve bazı bebeklerde bu birkaç ay kalır, ikinci ve üçüncü ayda,başının arivi ısında ve boynunda,derinin altında nohut büyüklüğünde şişlikler hissedeceksiniz. Bunlar normal lenf bezleridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.