Çocuk hastalıkları

Öksürüğe İyi Gelen Şifalı Bitkiler

Çocuklarda en fazla görülen rahatsızlıklar arasında olan öksürük, ne kadarda büyük bir hastalık sebebiyle oluşmadığı bilinse de ebeveynleri rahatsız eden bir durumdur. Aslında çocuklarda ve büyüklerde oluşan öksürük akciğerlerde, bronşlarda veya kulak burun boğazda oluşan bir rahatsızlıktan dolayı ortaya çıkmaktadır.

Öncelikli olarak öksürüğün sebebinin bulunması önemlidir. Çünkü çok çeşitli sebeplerden dolayı oluşabilen öksürüğün her rahatsızlık için tedavisi farklı yöntemlerle yapılmaktadır. Mesela alerjik öksürük için antibiyotik ilaçlar kullanılmazken, bronşit öksürüğü veya bazı zamanlarda faranjit öksürüğü için antibiyotik kullanmak gerekebilir.

Öksürüğü Hızlı Bir Şekilde Atlatmak İçin

Maden Suyu İle Gargara: Genellikle boğazda geniz akıntısı ve bademcik iltihaplarıyla birlikte oluşan öksürükte maden suyu gargarası öksürüğü azaltmaya yönelik kullanılmaktadır. Günde beş veya altı kez yapılması gereken maden suyu gargarası öksürüğün kısa sürede kesilmesini sağlayabilir.

Kekik Çayı: Kekik içeriğinde bir çok şifa bulunan bir bitkidir. Kekik çayı genellikle bronşit öksürükleri için kullanılır. Astım hastalığında solunum darlığından dolayı oluşmakta olan öksürük için de kullanılabilir. Fakat altı yaşından küçük çocuklara çok fazla vermek sakıncalıdır.

Ada Çayı Gargarası: Genellikle grip rahatsızlığından önce başlayan öksürük ve boğaz ağrısında ada çayı bir miktar demlenerek boğaz gargarası yapıldığında hem gribin başlamasını engellemekte hem de öksürüğe iyi gelmektedir. Boğaz gargarası yapılmak üzere demlenen ada çayı bir miktar gün içinde tüketildiğinde daha yararlı olur.

Süt, Tereyağı, Karabiber: Eğer öksürük yeni başladı ise çocuklarda ve yetişkinlerde erimiş bir şeker kaşığı tereyağının üzerine yarım çay kaşığı karabiber ve bir su bardağı süt katılarak kaynatılır. Günde üç kez bu kürü uygulayan kişide öksürüğün kısa sürede kesildiği görülür.

Keçiboynuzu Çayı: Keçiboynuzu çayı genellikle alerjik astım olanlar için sağlık deposudur. Nefes darlığından dolayı oluşan öksürüğü kesmeye yarayan keçiboynuzunun astımlı kişiler tarafından tüketilen pekmezi de alerjinin gerilemesine sebep olur. Keçiboynuzu çay olarak demlenmek istenildiğinde yarım litre suyun içerisine altı adet keçiboynuzu küçük parçalar halinde kırılarak konulmalı ve altı dakika kadar kaynatılmalıdır. Gün içinde yarım litre kadar olan keçiboynuzu çayı ılık olarak ve sıcak olarak da tüketilebilir. İki yaşın üzerindeki çocukların kullanması uygundur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.