Bebek bakımı

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin.

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin.

Köşe eksenlerindeki dolaplar meraklı parmakların yaralanması için kötü bir üne sahiptir. Tutmalara karşı güvenli bir şekilde kapatıldığından emin olun.

Lobideki gereksiz estetik eşyalardan, ulaşılabilir rafa benzer düz çıkıntılardan veya tezgâhlardan kurtulun.

Kahve makinesi, blender, mikser gibi gereçlerin bağlı olduğu gizemli elektrik kablolarına dikkat edin. Bu yılan tipi objeler kaçınılmaz olarak çocuğunuzu ayartacaktır.

Fırının yakınında itfaiye tarafından onaylanmış, elle tutulabilen küçük yangın söndürücüsü bulundurun.

Çalışma, Oturma ve Çocuk Odası

Sağduyunuzu kullanarak mutfakta aldığınız ilgili tedbirleri buralarda da alın. Elektrik prizlerini kapatın, tehlikeli ve kırılabilir eşyaları raflardan kaldırın, kapıları güvenli hale getirin ve yemek ve içecekleri bebeğinizin ulaşamayacağı yerlere koyun. Bebeğinizi zapt etmek için taşınabilir beşik veya çocuk kafesi kullanın.

Eğer televizyonunuz sehpa üzerindeyse, sallanmadığından ve çekilemeyeceğinden emin olun. Eğer televizyonunuz sehpasıyla birlikte kolaylıkla düşebilecek gibi görünüyorsa, bir marangoza cıvatalarla sehpayı duvara sabitleyin.

Televizyonun ve lambaların elektrik kablolar’ özel bir kablo kutusunda toplanarak gizlenmelidir. Bebek eşyaları satan mağazalardan ya da nalburlardan alınabilir.

Resim gibi asılı eşyalar da ortaya risk çıkarmaktadır. Bebeğiniz tarafında aşağı çekilebilirler. Onları kaldırın veya odadaki tırmanılabilecek eşyaları temizleyin.

Şömineye camdan kapı veya diğer koruyucu kapaklardan yerleştirilmelidir. İki cam kapıyı kapalı tutmak için uzayabilen U şeklinde plastik çubuklar kullanın. Bunları kullansanız

•Çıkışlara giden kapılar kapalı tutularak dikkatli denetlemelerle merdivenlere ulaşması engellenmelidir.

•Emekleyen bebeğiniz merdivenlere giden bir alana ulaşabilir ve parmaklıkların arasından rahatlıkla kayabilir. Parmaklıkların arasını kapatmak için sağlam levhalar alın.

Bodrum

Bebeğinizin bodrumda olmasının tek nedeni, alanın kullanımda olma halidir. Eğer öyleyse, diğer adalardaki kuralları uygulayın. Ocağa ve aletlerin bulunduğu alana giden kapıların kapalı olduğundan emin olun. Eğer bodrum tam olarak düzenlenmemişse, bebeğinizin orada hiçbir işi yoktur.

Koridorlar

Bebekler koridorlardan aşağı yarış yapmaya bayılırlar. Elektrik priz çıkışlarının ve merdivenlere giden yolların kapalı olduğundan emin olun.

Yatak Odaları (Bebeğin Odası da Dâhil)

Diğer adalarda gördüğümüz, ortak güvenlik önlemlerini kullanın. Pencerelerin ve perde iplerinin güvenli olmasına dikkat edin. (Yukarıdaki camları açın ve kulplarını çıkarın) Dolapların ve potansiyel olarak tehlikeli olan diğer alanların kapılarını kapatın. Elektrik kablolarını, abajurları, tehlikeli ve kırılabilir eşyaları tabaklıklardan ve raflardan kaldırın. Elektrik çıkış yerlerini kapatın.

•Tabaklıklar onu kendisine doğru çekmeye çalışan bir çocuğu ciddi bir şekilde yaralayabilir veya öldürebilir. Çekmeceleri kapalı tutun. Bebeğinizin kendi dolabının raflarını güvenli hale getirin. Elbiselerinin üzerindeki bağcıkları çıkarın veya kesin. Bunlar bebeğinizi rahatlıkla boğabilir.

•Dolap topuzlarının ve kulplarının güvenli bir şekilde takılı olduğuna emin olun. Çünkü gevşek vidalar çocuğunuzu baştan çıkarabilir.

•Yastıklar, yumuşak ve kaba tüylü eşyalar bebeğinizi boğabilir. Onları kullanmayın. Bebeğinizi rahat bir uyku için sadece gerektiği kadar giydirin. Bu şekilde tehlikeli battaniye ve yorganlara güvenmek zorunda kalmayacaksınız.

•Bebeğinizin karyolasının ters dönebilecek asılı resim, elektrik kablosu, ısıtıcı, ağır eşyalar, ateşli tehlikeler veya camların altında veya yanında olmadığından emin olun.

•Bebeğinizin karyolasından düşmesini (veya ona tırmanmasını) engellemek için, karyoladaki en üst parmaklığa yetiştiğini fark ettiğinizde taban seviyesini alçaltın.

•Her yaz bebeğinizin havalandırmasındaki filtreyi birkaç defa değiştirin.

•Bebeğinizin karyolasındaki cıvata ve vidaları periyodik olarak sıkıştırın.

•Bebeği böceklerden korumak için pencere perdelenmelidir.

•Zarar verme ihtimaline karşın çocuk çıngırağı ve diğer ses çıkaran, sallanan oyuncakları inceleyin.

Son olarak, yalnızca sürekli bir gözlemle bebeğinizin çevresi güvenli tutulabilir. Periyodik olarak işlerinizi tekrarlayın, kırılmış kelepçe ve kilitleri tamir edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.