Bebek beslenmesi

Bebekler için en iyi biberon verme pozisyonu nedir

 

Aşağıdaki tavsiyeler sayesinde bebeğinizi biberonla beslerken güvenli ve huzurlu olduğundan emin olabilirsiniz.

biberon pozisyonu

Dizlerinizin üzerine alın

Bu pozisyon için sırtınızı bir yere dayamalı ve bacaklarınızı da 45 derecelik bir açı ile kırmalısınız. Ardından bebeğinizin ayaklarını karnınıza koyun ve başını da dizlerinize yaslayın. Bir elinizle düşmesini engellerken, bir elinizle de biberonu tutabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta şu ki, bebeğiniz asla yatık vaziyette beslenmemelidir, hatta bir elinizle biberonu tutarken diğer elinizle de başını biraz kaldırmanız daha uygun olabilir. Aksi taktirde sütün ortakulak taraflarına kaçma tehlikesi vardır, bu da ciddi enfeksiyonlara neden olur.

Ayağa kaldırın

Bu pozisyon, ağrılı gaz sancısı çeken ya da reflüsü olan bebekler için birebirdir. Yapmanız gereken sadece bir koltuğa oturmak ve bebeğinizi bacaklarınızın üzerinde tamamen dik tutmak. Eğer dikelemeyecek kadar küçükse, başını kolunuza ya da göğsünüze yaslamasına izin verebilirsiniz.

biberon pozisyonu

Kucağınıza yerleştirin

Bu pozisyon, eğer besleyecek olan kişi oturuyor ya da uzanıyorsa en rahat besleme pozisyonu olabilir. Yapmanız gereken sadece bebeğin ayaklarını karnınıza koymak ve sırtını da, göğsünüze yaslamak. Böylelikle bebek hem biberonunu emecek, hem de size yaslanarak ayakta kalacaktır.
Bir elinizle biberonu tutarken, diğer elinizle de bebeğinizin göğsünü tutarak ona destek olabilirsiniz.

Boppy emzirme yastığı kullanın

Eğer bebeğiniz uzun süre biberonunu emiyorsa, ya da onu tutarken kollarınız aşırı yoruluyorsa Boppy emzirme yastığı kullanabilirsiniz. Böylelikle bebeğiniz de çok rahat edecek ve yastık çocuğunuzun başını yüksek tuttuğu için siz de rahat edeceksiniz. Fakat biberonla besleme pozisyonunuz her ne olursa olsun bebeğinizi kesinlikle biberonla yalnız bırakmayın ve biberonu her zaman siz tutun.

Biberonu eğik tutun

Hatta çok az havaya kalkık tutarsanız hem bebeğinizin hava yutarak gaz sancısı çekmesine, hem de boğulma tehlikesi atlatmasına engel olmuş olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.