Bebek Gelişimi

Bebek odası tasarımları

Cinsiyetini öğrenir öğrenmez bebekleriniz için yapacağınız ilk şey odasını tasarlamak ve ona eşyalar almaktır. Bazen bebekler cinsiyet sürprizleri yapsa da genellikle bebekler için tercih edilen renkler bellidir. Kızlar için beyaz ve pembe ağırlıklı erkekler için de beyaz, yeşil ve mavi tonlarıdır. Minik bebeğiniz için odasını hazırlarken dikkat etmeniz gereken birçok önemli detay bulunmaktadır.

  • Karyola ve yatak seçimi; bebeğiniz için yatacağı güzel bir karyola ve yatak seçerken korkuluklarının yuvarlak hatlı olmasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede bebeğinizin zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Korkulukların boyu, bebeğiniz ayaklarının üzerine kalktığı zaman düşmesine engel olacak boyda olmalıdır. İndirilip yükseltilebilir olması da ekstra avantajdır. Bebeğinizin yatağın üzerindeki süsleri kolayca sökememesi gerekmektedir. Aksi taktirde bu parçaları yutup hastalanabilir. Yatak seçiminde de anti bakteriyel ve doğal kauçuk lateks yatakları tercih etmelisiniz. Bebeğinizin rahatı için yataklar orta sertlikte ve ortopedik özelliklerde olmalıdır.
  • Duvar boyası seçimi; bebeğinizin odasının duvarlarını boyayacağınız boyanın özellikle hava alır olmasına dikkat etmelisiniz. Duvar kağıdı kullansanız bile aynı özelliklerde olmalıdır. Kolay silinebilir, leke tutmaz ve su bazlı boyaları tercih ederseniz sizin için de iyi olacaktır. Keskin renklerden uzak durmalı bunun aksine yumuşak tonları tercih etmelisiniz. Bebeğinizin iç huzurunun yüksek olması için de sadece duvarların değil seçmiş olduğunu tekstil ve mobilya ürünlerinin de bu soft renklerden olması gerekmektedir. Farklı renk geçişleri sağlayarak klasiklikten de uzaklaşabilir kendi tarzınızı tasarımlarınızda yansıtabilirsiniz.
  • Fonksiyonlu ürünler; bebeğinizin her ay ve yıl büyümesine bağlı olarak daha geniş alan ve yeni eşyalara ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle yeniden bir mobilya takımı almak yerine kullanışlı ve fonksiyonlu ürünler sayesinde yaşının ilerlemesine bağlı olarak mobilyaların farklı kullanım seçenekleri ile bebeğinizin ihtiyaçlarına cevap verebilirisiniz. Örneğin; çekmeceli karyola, ek yataklı karyola, saklama ünitesi görevi üstlenmiş koltuk ya da sandıklar…
  • Halı seçimi; duvardan duvara halılar halıfleks özelliği göreceği için bebeğinizin solunum yolu hastalıklarına yakalanma riskini arttıracaktır. Bu nedenle sizler de mutlaka çok büyük halılardan kaçınmalısınız. Ayrıca kolay temizlenebilir anti alerjik özelliklerdeki halıları tercih etmeniz de daha iyi olacaktır.
  • Aydınlatma ve ışıklandırma; bebeğinizin odasını seçerken evin en çok güneş alan odası şeklinde belirlemelisiniz. Uyurken rahatsız olmaması için de ona uygun perdeler yaptırmalısınız. Direkt gözünü etkileyecek aydınlatmalardan da uzak durup soft ışıklar ve mümkünse lambaderler kullanmanız daha uygun olacaktır.
  • Güvenlik; duvara monte edilen süs rafları, saatler ve askılar olabildiğince bebeklerin yatak kısımlarında uza tutulmalıdır. Elektrik tesisatı için de bebeğinizin zarar görmesini engelleyecek aparatlar kullanmalısınız. Kabloların da bebeklerin ulaşamayacak seviyede olmasına özen göstermeli, mobilyalara tırmanmasını engelleyecek önlemler almalısınız. Örneğin yatak altlarında bulunan çekmeceler bu konu için oldukça tehlikeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.