Bebek beslenmesi

Bebeği biberonla beslemek ve strerilizasyon

Biberonla veya emzikle besleyin, beslenme saatleri günün en keyifli anlarındandır. İşlerin yolunda gidebilmesi için biberon ve katı gıda hazırlamayı öğrenmeniz gerekecek. Beslenmeyle ilgili malzemelerin tümü tertemiz olmalıdır. Bebeğinize katkı maddeli, aşırı şekerli ve tuzlu besinler vermemelisiniz. Bebeğinizin yiyeceklerini kendiniz hazırlarsanız, bundan emin olursunuz.

Biberonları sterilize etmek
Bebeğinizi biberonla beslemeyi tercih ediyorsanız. temizlikte yüksek bir standart tutturmanız gerekir. Bu konu. bebeğinizin sağlığı acısından önemlidir. Süt, bakterilerin üremesi icin çok uygun bir ortamdır. Dikkatli olmazsanız, bebeğiniz mide ağrıları çekebilir ve gelişmesinin en önemli döneminde kilo alması yavaşlar.
Günümüzde sterilizasyon için özel solüsvonlar kullanmak artık gerekli sayılmasa da, beslenme gereçleri titizlikle temizlenmelidir. Biberonların şişeleri, emzikleri, halkaları, diskleri ve kapaklan sıcak sabunlu su ile yıkanıp durulanmalı, daha sonra da. ya aşağıda gösterildiği gibi bir sterilizörde ya da kaynar su dolu bir tencerede sterilize edilmelidir.
Bir başka seçenek de. bütün gereçleri önce elde yıkadıktan sonra, biberon şişesi, emzik, halka, disk ve kapaklan, bu iş için özel olarak tasarlanma raflara dizerek, bulaşık makinesinde en yüksek ısıda yıkamanızdır. Sterilizasvon. emziklerin formunu, özellikle de deliklerini bozabileceğinden, bunları sık sık kontrol etmelisiniz.
Bebeğiniz günde yaklaşık sekiz biberon kullanacaktır. Sterilizörlere ise altı biberondan fazlası sığmaz. Bu nedenle, bu işlemi günde iki kez yapmanız gerekecektir. Bebeğiniz büyüdükçe biberon sayısı azalacağı için, işiniz kolaylaşacaktır. Ancak bebeğiniz dokuz aylık oluncaya dek, beslenme gereçlerinin tümünü sterilize etmeye devam etmelisiniz.

Yolculukta
Yolculuk sırasında kullanılıp atılan plastik biberonlar sterilizasyon gerektirmediği için oldukça pratiktir. Ancak emzikler steril olmalı dır. Yolculuk sırasında kargaşa yaşamamak için, biberonları önceden hazırlamalısınız

Size gerekenler
Biberon şişesi, biberon emziği ve kapaklar Kauçuk eldiven Bulaşık sabunu Sofra tuzu
Emzik temizleyici fırça Sterilizör.
Büyük bir tencere veya sterilizasyon tepsisi, Steril maşalar
Kâğıt havlular (kurulama için)

BİBERON ŞIŞELERÎNİ YIKAYIN

Bulaşık tasını sıcak, sabunlu su ile doldurun ve biberon şişelerini fırçayla yıkayın. Şişenin ağız kısmındaki vidalı ölümü izcilikle fırçalayın, çünkü katılaşmış süt artıkları buraya kolayca yapışır.

BiBERON EMZİKLERİNİ YIKAYIN
Emziklerin dış yüzeyini temizleyin sonra da bunları tersyüz ederek fırçalayın. Kolay çıkmayan süt artıklarını uzla ovun.

TEMİZ SU İLE DURU LAYI N
Biberon şişesi, emzik, disk, halka ve kapaklar yıkandıktan sonra. bunları sıcak, temiz suyla güzelce durulayım Sıcak suyu emziklerin içinden akıtmayı becerebilirseniz. emzik deliklerinin genişlemiş olup olmadığını kontrol etmiş olursunuz.

STERİLİZÖRÜN RAFINA DİZİN Şişeleri baş aşağı olarak, disk, halka, kapak ve emzikleri de cam bardakların içine koyarak rafa yerleştirin.

RAFI STERİLİZÖRE KOYUN, KAPAĞINI KAPATIP ÇALIŞTIRIN Sterilizöriin buhar bölümünü su ile doldurduktan sonra rafı içine yerleştirin. kapağım kapatıp çalıştırın. Su kaynaşınca. sterilizör otomatik olarak duracaktır.

KAYNATMA YÖNTEMİ

Biberon şişeleri kaynatılarak da sterilize edilebilir. Şişeleri tenceredeki suya daldırıp, on dakika kadar kaynattıktan sonra, tencereyi kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Steril maşa kullanarak çıkardığınız şişeleri, süzülmeleri için kâğıt havluların üzerine kapatın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.