Bebeği banyo yaptırmak

Bebeği banyoya hazırlamak ve bebeği yıkama

Bebeğinizi yıkamaya başlamadan önce. Gereken her şeyi yanınıza alın. Banyonun ilk kuralı şudur: “Bebeği küvette asla yalnız bırakmayın!” Önceden iyi hazırlanırsanız, eşya aramak için kucağınızda ıslak bir bebekle dolaşmak zorunda kalmazsınız. Taşınabilir bir küvet kullanmanız, bebeğinizi istediğiniz odada yıkayabilmenizi sağlar.

Odanın yeterince sıcak olmasına, küvetin su geçirmez bir zemin üzerinde sağlam durmasına ve hava akımlarından uzakta bulunmasına dikkat edin.

SUYUN SICAKLIGINI KONTROL EDIN

Bebeğiniz hassas bir cilde sahiptir. Banyo suyu sıcak değil, ılık olmalıdır. Suyu dirseğinizle kontrol edin. Emin olamazsanız, termometre kullanabilirsiniz. Suyun sıcaklığı 30′ C olmalıdır.

BEBEĞINIZIN GIYSILERINI PARÇA PARÇA ÇIKARIN

bebeğinizin bezini çıkarın ve belden aşağısını fanilasına kadar soyun. Küvetin yanına oturun, kucağınıza bir havlu yayın ve bebeği tamamen soymaya hazırlanın. İdrar yapması durumunda giysilerinizin ıslanmaması için. poposunun altına yedek bir bez koyabilirsiniz.

BEBEĞINIZI TAMAMEN SOYUN
Fanilanın yakasını esneterek, yavaşça bebeğin başından çıkarın. Bebeği sıcak tutmak için havluya sarın.

BEBEĞINIZIN YÜZÜNÜ SİLİN

Çok küçük bebeklerin ağız ve göz çevresini, temiz pamuk ve kaynamış ılık suyla temizleyin. Bebeğiniz biraz büyümüşse, elbezi ve normal su kullanabilirsiniz. Bebeğinizin saçını şampuanlamak isterseniz, bunu bebeği küvete koymadan önce yapın.

Bebeğiniz desteksiz olarak oturabilir duruma yani yaklaşık yedinci aya gelinceye kadar, onu küçük bir plastik küvetin içinde yıkayın. Küveti beliniz hizasına gelen bir yere koyarsanız, sırtınızın ağrımasını önlersiniz. Küvet için ayak alacaksanız, çok dengeli olmasına dikkat edin. Küvetin dibine sereceğiniz lastik bir paspas, kiivetin kayganlığını azaltın. Her seferinde bir elinizle sırtına ve omuzlarına destek vermelisiniz. Hepsinden önemlisi, bebeği asla yalnız bırakmayın.

Banyo süresince bebeğinize gülüp konuşarak, yıkanmaktan zevk almasını sağlayın. Nazik davranın ve yüzüne su sıçratmaktan kaçının. Suyun soğumamasına dikkat edin.

Kimi anne babalar, bebeği küvete koymadan önce sabunlamayı tercih ederler. Kimileri de, banyo suyuna sıvı bebek sabunu koyarlar. Genel olarak, önce bebeğinizin en temiz yerlerini yıkayın, en kirli yer leri en sona bırakın. Bu şekilde, mikropların vücudun bir kısmından diğerine geçmesini önlersiniz.

Küvetin dibine serilen lastik bir paspass, küvetin fazla kaymamadını, bebeğin daha güvenli olmasını sağlar. Bebeğinizi emniyetli bir pozisyonda. Tutar.

BEBEĞINIZI KÜVETE SOKUN
Bebeğinizi soyun, bir elinizle poposunu. diğer elinizle omuzlarını ve başını tutarak kucaklayın. Önce poposu olmak üzere küvetin içine sokun.

GÖVDESINI YIKAYIN
Bebeği dikey pozisyonda tutarken. kamına ve göğsüne yavaş yavaş su çarpın. Gülümseyip, kahkaha atarak, eğlendirin

SıRTıNıN ÜST KıSMıNı VE BOYNUNU YıKAYıN Kolunuzu bebeğin göğsünden geçirerek koltuk altından tutun. Sırtının üst kısmını ve boynunu yıkayın.

POPOSUNU YIKAYIN

Yine göğsünden tutarak, bebeği küvetin içinde ters çevirin ki, yüzü ıslanmasın. Sırtının alt kısmını yıkayın.

BEBEĞI KÜVETTEN ÇIKARIN

Bir elinizle sıkıca bebeğin omuzlarından tutun, diğer elinizi de kalçalarının altına kaydırın. Bebeği kendinize çevirin ki, küvetten çıkarırken yüzü yukarı dönük olsun.

Bebeğimizi ne sıklıkla banyo yaptırmalıyız

Banyo zamanı aynı zamanda oyun zamanıdır. Bebekler günlük banyoya ihtiyaç duyacak kadar kirlenmezler. Yoğun aileler için bu iyi bir haber. Haftada iki kere (özellikle de kışın) banyo yaptırmak yeterlidir, bebeğinizin kundak bölgesini her bağırsak hareketinden sonra iyice temizlemeniz gerekmektedir. Günlük bölgesel temizlikler özellikle kirlenen, terleyen ve yağlı bölgeler için gereklidir, kulak arkası, boynun katlı bölgeleri, kasıklardaki katlı bölgeler ve kundak bölgesi gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.