Bebek beslenmesi

Emzirme döneminde beslenme

Emzirme döneminde beslenme

Anne sütü bebeğin sağlıklı olması, tüm besin ihtiyacını karşılaması, kolaylıkla sindirilebilir ve enfeksiyonlara karşı koruyucu olması açısından yeri doldurulamaz bir besindir. Anne sütü, doğumdan 1/2-1 saatlik süre içinde başka hiçbir besin (su dahil ) verilmeden bebeğe verilmelidir. Emzirmenin başarılı olduğunu söyleyebilmek için annenin bebeğini doğum sonrasında hemen emzirmesi ve bebeğin de zaman içinde sağlıklı olarak kilo alması gerekir. Sütün çok gelmesi için yeterli ve dengeli beslenmenin yanında annenin bebeğine karşı iyi duygular beslemesi, onunla mutlu olması, sevgi ile onu düşünmesi ona dokunması ve annenin emzirmeyi istemesi anneyi emzirmeye hazırlar.

Emzirme döneminde sıvı alınması

Emzirme döneminde su metabolizmasında artış vardır. Alınan su, süt salınmasıyla artmaktadır. Süt miktarının değişmemesi için annenin sıvı alımını arttırması gerekir. Bu miktarda yaklaşık 12 su bardağı su, süt, ayran, hoşaf, komposto, limonata, şerbet meyve suları şeklinde önerilmelidir. Çay, kahve gibi içecekler süt verimini azaltmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.