yeni dogan giysileri ve bezleri
Bebek bakımı

Yeni Doğan Giysileri Ve Bezleri

yeni dogan giysileri ve bezleriHer şey o kadar sevimli ki bebeğinize yeni kıyafetler alırken çıldırmamak elde değil. Yalnız bebeğinizin uzun bir süre böyle küçük kalmayacağını unutmayın; her üç ayda bir yeni takımlar almak zorunda kalacaksınız.

Çoğunu hediye olarak bekleyin. Eğer insanlar size bebek için neye ihtiyacınız olduğunu sorarsa, daha büyük beden kıyafetler isteyip bunları ilerisi için saklayabilirsiniz. İlk haftalar kıyafetlerin kollarını ya da paçalarını kıvırabilirsiniz. Alışveriş yaparken mevsimi de göz önünde bulundurun. Bebeğiniz muhtemelen yazın sadece çıtçıtlı badi ya da tuluma ihtiyaç duyacak; sonbahar ve kış aylarındaysa ikisini birden giyecektir. Hava nasıl olursa olsun işte bebeğinizin giysileri ve bezleri için alışveriş listeniz…

8 adet tulum:

Bu tek parça giysiler hem gündüz hem gece için çok kullanışlı. Patikli olanları kullandığınızda çoraba ihtiyacınız kalmayacaktır.

8 adet çıtçıtlı badi:

Bunlar tulumun altına giydirilir. Kısa kollu düz badileri çoklu olarak paket içinde daha ekonomik bir fiyata satın alabilirsiniz.

3 adet hırka:

Soğuk havalarda bebeğiniz bir kat daha giysiye ihtiyaç duyacaktır. Anneanne ya da babaanneden örmesini isteyebilirsiniz.

bebek bakimi2 adet başlık:

Bebekler en çok başlarından ısı kaybeder. Eğer hava soğuksa başlığın’ giydirin.

2 adet torba eldiven: Bebeğiniz tırnaklarıyla yüzünü çizebilir. Eğer sürekli bu durum yaşanıyorsa uyurken eldivenlerini giydirin.

3 adet patik:

Eğer bebeğinizin ayakları üşürse patiklerini tulumun üzerini giydirebilirsiniz.

Tek parça kışlık tulum:

Özellikle kış aylarında bebeğinizi dışarıya çıkarırken ihtiyacınız olacak.

2-3 adet özel giysi:

Gerekli olmasa da almamak elde değil.

Pamuklu bez: Yeni doğanların günde sekiz kez altının değişmesi gerekir. Eğer yıkanabilir bez kullanacaksanız, 24 adet pamuklu bez, bir rulo emici ara bez, altı adet su sızdırmaz bez örtüsü, plastik kova, ıslak temizleme mendilleri ya da bebeğin altını temizlemek için 12 adet yıkama bezi ve pişik kremine ihtiyacınız olacak. Pamuklu bez satan pek çok firma başlangıç seti olarak tüm bu malzemeleri bir arada bulabileceğiniz paketler hazırlıyor.

Tek kullanımlık bez: Bebekler çok çabuk büyüdüğünden çok fazla bez alıp stoklamayın. Yaklaşık 50 ya da 60 bez bir hafta için yeterli olacaktır. Bezle birlikte ıslak temizleme mendillerine ve pişik kremine ihtiyacınız olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.