okul oncesi cocuklara oyuncak secimi
Çocuk bakımı

Okul Öncesi Dönemdeki Çocuklara (4- 6 yaş) Oyuncak Seçimi

okul oncesi cocuklara oyuncak secimiBu yaştaki çocuklar televizyonda ya da video oyunlarında izledikleri süper karakterlere ve ona ait oyuncaklara yatkınlık gösterirler. Sadece güncel karakterlerin oyuncaklarıyla yetinmeyin ve çocuğunuza farklı kıyafetler alarak yaratıcılığını ortaya çıkarmasına yardımcı olun.

Çocuğunuz örümcek adamı sevip bir hayranı haline gelmiş olabilir. Örümcek adamı seven bir çocuk için çantasından, kupasına, kıyafetinden başlığına kadar örümcek adamla ilgili nesneler almak yerine çocuğunuzla birlikte örümcek adamı ve kullandıklarını resmetmeye çalışın. Örümcek adam silueti çizin ve çocuğunuzun istediği gibi boyamasına izin verin. Yaptıklarınızı birlikte düzgün şekilde kesmeye çalışın.

Legolarla örümcek adam yüzü yapmaya çalışın. Özet olarak çocuğunuzun sevdiği karakter ne ise, istediği her maketi ve oyuncağı gereksiz miktarda para harcayarak almak yerine, çocuğunuzla birlikte ona daha fazla yararı olacak şekilde değerlendirin.

Trafik setleri alın ve birlikte oynayarak ona kuralları öğretmeye çalışın. Uçaklar yapın. Hafta sonu için uçurtmalar yapın ve birlikte uçurun. Uygun havalarda dışarıdaki çoklu aktivite oyunlarına öncelik verin. Hafta sonu alışveriş merkezine götürmek yerine sportif bir aktivite yapmayı önerin. Bu yaş grubunda jimnastik ve yüzme gibi aktiviteleri düşünebilirsiniz.

Çocuklar dinozorları ve tarih öncesi canlıları çok sevebilirler. Bunu değerlendirin. Resimli kitaplar alarak ona hayvanları tanıtın, birlikte özelliklerini okuyun, bunlara uygun video filmleri izleyin. Müzeye ve hayvanat bahçesine götürün. Çocuğunuza hayvan sevgisini aşılayın, beraber hayvan büyütün, bitki yetiştirin. Bu yaştaki bir çocuk için tiyatro da onu geliştirecek iyi bir aktivitedir.

oyuncak secimiBu Dönemde Önerilen Oyuncak Çeşitlerinden Bazıları

  1. Maket oyuncaklar
  2. Kum boyalar
  3. Ebruli sanatı (su boyama sanatı)
  4. Hayvan maketleri
  5. 5, Eğitimsel DVD’leri, videolar
  6. Trafik setleri
  7. Uçurtmalar
  8. Bisikletler Eşleştirme oyunları
  9. Yazı tahtaları
  10. Labirent oyunları
  11. Kaydırmalı yapbozlar
  12. Boyama kitapları
  13. Kesip yapıştırma kitapları
  14. Abaküs
  15. Bulmaca kitapları (yaşına uygun)
  16. Eğitici bilgisayar oyunları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.