Bebek Gelişimi

Yeni doğmuş bebeğin göbeğindeki çıkıntı

Göbeğin çıkıntı yapması: Bebekler,göbek kordonu kanalının plasenta ile bağlantılı olduğu açık bir kann duvarından doğar. Kordon kesildiği zaman, kalan kısım kurur ve büzüşür. Bazen kalan kısım şişer (diğer zamanlarda düz ve tersine dönmüş durumdadır.) Bu kısım “içerde”veya “dışarıda”olması, kalan kısmın kendi iyileşme koluna bağlıdır,kesilme yoluyla alakalı değildir. Dışanda olan göbek kanalı zamanla düzleşir.


İki büyük kasların bantları, bebeğin karnının merkezine doğru çöker ve çevresini göbek kuşatır. Bazen bu iki kas arasında açıklık olur ve bebek ağladığı veya kendini sıktığı zaman tüm göbek dışarı fırlar. Bağırsaklar derinin altından iter ve göbek çevresinde bağırsakların hafif şişkinliğini hissedersiniz. Buna göbek fıtığı adı verilir. Bunun büyüklüğü golf topu veya baş Igannak kadar olabilir. Kaslar genişledikçe açıklık, göbeğin çevresindeki mühür ve fıtık yok olur. Göbek fıtığı genellikle siyah çocuklarda görülür. Bu onun canını acıtmaz ve ona zarar vermez. Bunların ötesinde, fıtığın üstünü bantlamayın. Bu iyileştirmeyi hızlandırmaz ve enfeksiyon almasına sebep olabilir. Yaklaşık olarak tüm iyileşme,tedavinin zamanına göre ama genellikle birinci yılda olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.