Bebek Gelişimi

Gaz sancısında tedavi yöntemi uygulanır mı?

Kolikte kesin etken bilinmediği için kesin tedavisi yoktur. Tedavinin kısa süre, üç aylık dönem içinde daha konforlu bir bebeklik dönemi geçirmesi için annenin ve babanın daha rahat edebilmesi için doktorların bazı yaklaşımları vardır. Burada yapılması gerekenlerden etkenler düşünüldüğü zaman annenin yapısı çok önemlidir, bebeğin mizacı çok önemlidir, çevre etkisi çok önemlidir.
Doktorların çok yönlü bir tedavi yapması gerekir. Bu yapılırken birincisi, annenin aldığı besinler bebeğe geçtği zaman bebeğin kolik ataklarını arttırmaktadır. Bu yüzden anneden bebeğe geçipte bebeği etkileyebilecek cafein içeren besinler, çay, kahve, kola türü besinler ilk üç ayda doktorlar tarafından tavsiye edilmemektedir. İkincisi, kolik ağlama nöbetini arttıran ya da ona benzer bulgu veren gastroözofajiyal reflü denilen mide içeriğinin yemek borusuna doğru kaçmasıdır. Reflüde, çikolata, kuru yemiş gibi reflüyü arttırabilecek besinler anneye yasaklanır. Bebeği beslerken 45 derece eğimli bir şekilde anne beslemelidir, anne bebeği besledikten sonra 15-20 dk ya da yarım saat kucağında dik tuttuğu zaman, yatış pozisyonuna dikkat ettiği zaman, 45 derece eğimli ve sağ yanına yatırdığı zaman, reflü azalmış oluyor, böylece hastanın ağrıları daha az olmaktadır. Çok yönlü tedavi de annenin aldığı süt proteini bebeğe geçtiği zaman kolik ağlamalarının arttırdığına dair çalışmalar vardır. Bu dönemde anneye inek sütü yasaklanır. Anne ile dış ortam arasındaki iletişim, bebekle dış ortam arasındaki iletişim kosunda anneye doktorlar tavsiye de bulunur. Kolikte koliği geçirici bir ilaç yoktur. Ancak sosyal olarak annenin bu konuda bilgilendirilmesi, ailenin bilgilendirilmesi gerekir. Bitkisel çayların faydalı olduğuna dair çalışmalar vardır, bunlar önerilir. Asıl amaç konuyu annenin bilmesidir. Bunun geçici bir hastalık olduğunu, bebeğine zarar vermiyeceğini, 3 aya kadar bu problemin biteceğini doktorların anneye anlatması genelde yüzde seksen kolik ağlamaları azalmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.