Bebek beslenmesi

Biberonla besleme

Bebeğin biberonla beslenmesi

Bebeğin biberonla beslenmesi gertireceği kolaylıkların yanısıra oldukça titizlik gerektiren bir iştir. Biberonla beslemenin getireceği en önemli sorun, bebeğinizde mide rahatsızlıklarına ve ishale yol açabilecek bakterilere karşı aşırıtitiz ve dikkatli olmak zorunluluğudur.Başlangıçta kendi sütünüzüde baskılamanız gerekecektir. Kendi sütünüzyetmeyeceğinden kaygılanıp bebeği biberon ile beslemeye yönelmiş olabilirsiniz; oysa biberonla beslerken sütle dolanmemelerinizin verdiği rahatsızlık sizi şaşırtacaktır. Biberonla beslenen bebeklerin kiloları dikkatle izlenmelidir. Fazla kiloalıyorsa, nedeni onu fazla beslemeniz olabilir. Mama çok yoğun olursa zarar verebilir, kutu üzerinde yazılı bilgileri vetalimatları dikkatle okuyun.

Biberonla beslemede gerekenler:
Bütünü ile biberon ile beslenen bebekler için en azından sekiz adet büyük boy biberon şişesi gereklidir. Fazladan biberon memeleri de alarak bunları temiz bir kavanozun içinde, yedekte saklamalısınız, böylece tıkanan memelerin yerine yenilerini kolayca kullanabilirsiniz. Biberona yerleştirilen tek kullanımlık içliklerde bebeğin yuttuğu hava en aza indirgenmiştir,böylece bebeğiniz daha az gaz problemi yaşayacaktır. Doğal görünümlü biberon memelerinin özelliği kullanım açısından geçek memeye çok benzemeleridir. Bebeğinizin damak veçene gelişiminde olumlu etkileri olur. Bebek ağzına aldığında sütü damağına doğru fışkırtacak şekilde tasarlanmıştır.

Geleneksel biberon memeleri ile bebeğiniz gerçek memeden emerken yaptığı emme hareketini yapamaz. Delikleri değişik genişliklerde olabilir. Saniyede iki-üç damla süt akıtabilmesi en iyisidir. Küçük bir yarık, iğne deliğinden daha iyidir.Karın ağrılarına karşı yapılmış biberon memeleri, süt içilirken biberona hava girecek şekilde tasarlanmıştır. Böylece biberon ağzının büzüşmesi önlenir, bebeğin hava yutmasıda engellenmiş olur. Silikon memeler bir yıl kadar dayanır.Geniş tabanlı biberon ağızları her biberon şişesine uymaz. Bebek emdikçe ağzı geniş tabana yaslanır, memenin ucu ağzının içinde gidip gelir, böylece gerçek memeyi andırdığı söylenebilir.Meme uçlarının dışında aşağıdaki malzemelere de ihtiyacınız olacaktır.

• Geniş bir ölçü kabı
• Plastik huni (hazırlanan mamanın biberona boşaltılmasında işe yarar.)
• Plastik kaşık
• Şişe fırçası (biberon ve şişelerin içini temizleyebilmek için gerklidir.)
• Sterilize edici tablet yada sıvı (soğuk suya katılan mikrop kırıcılardır)
• Tuz (süt kalıntılarını temizlemek içinbiberon memesinin içi tuzla ovulur)
• Makas (mama kutularının ağzını açmak için)
• Kaynatma kabı (gerçleri sterilize ederken kullanılır ve ağzı kapaklı olmalıdır)

Bebeğinizi biberonla beslerken:
Bebeğinizi beslemek onun için yapacağınız en önmli şeydir. Ancak, onun istediği tek şeyin biberondaki süt olduğunu yada onu herhangi birinin besleyebileceğini düşünmeniz yanlış olur. Sevginiz, sıcaklığınız ve onunla konuşmanızda süt kadar gerklidir.Bebeği beslerken, onu emzirir gibi kendinize doğru tutun,kucağınıza alın, ona gülümseyin, onunla konuşun. Bebeği hiç bir zaman biberonla yalnız bırakmayın, boğulabilir. Beslenme düzenini ayarlaması için bebeğinize ta başından fırsat tanıyın. Beslenme hızını bırakın kendisi ayarlasın, ara sıra beslenmeyi bırakıp sağa sola bakınsın, biberonla yada sizinle oynasın. Böyle oyun katılmış bir beslenme yarım saat bile sürebilir. Bırakın ne kadar süt alacağını kendi belirlesin. Siz rahat bir yere oturun vebekleyin. Beslenmeyi eşinizlede paylaşmanız gerekir. Bebeğinizi eşinizde besleyebilir.Herhangi bir nedenle memeden biberona geçmek isterseniz bunu yavaş yavaş ve bu konuda bilgili kişilere danışarakyapmalısınız. Her emzirme öğününü biberonla değiştirmel için üç gün beklemek gerekir. İşe öğlen öğününde biberon vermeye başlayarak koyulun. Bebek biberonu almazsa bir sonraki gün tekrar deneyin. Değişik bir biberon memesi deneyebilir yadabiberon ucuna birkaç damla anne sütü damlatarak bebeğinizi biberona çekebilirsiniz. Üç gün süre ile öğlen öğününde biberonla beslenmeyi öğrendikten sonra gündüz öğünlerinden birini daha biberona dönüştürebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.