Bebeği mamayla beslemek, rahatlık açısından artık anne şutunun sağlıklı bir alternatifi sayılmaktadır. Günümüzde, farklı beslenme biçimlerine yönelik birçok hazır mama satılmakta olup, biberon hazırlama işi de eskiye oranla iyice kolaylaşmıştır. İnek sütü esaslı formüller dayalı toz mamalar en revaçta olanlarıdır Ancak bebeğiniz için hangi formülü kullanmanız gerektiği konusunda doktorunuza danışmalısınız.
Gereken:Elektrikli su ısıtıcı
Ölçü kabı
Hazır mama Ölçü kaşığı
Hizalama bıçağı Karıştırma kaşığı Huni
Biberon şişesi, biberon emziği, disk ve kapaklar
Suyu kaynatın
Elektrikli ısıtıcıyı iyi suyla doldurup iyice kaynatın. Su soğuyunca, gereken miktara göre ayarlayarak, ölçü kabının içine boşaltın.
Mamayı ölçün
Gerekli mama miktarını ölçmek için mama kutusunun içindeki ölçü kasığını kullanın. Kaşıktaki mama fazlalığını bir bıçağın keskin olmayan tarafıyla sıyırıp hizalayın.
Mamayi suyla karıştırın
Mamayı suya katın ve büyük bir kaşıkla iyice karıştırın. Toz mamanın tümü eriyinceye ve karışım koyulaşana dek karıştırın.
Mamayi biberon şişelerine doldurun
Hazırladığınız mamayı, sterilize edilmiş plastik bir huni kullanarak, dikkatle steril biberon şişelerine aktarın.
Biberonları kapatıp saklayın
Biberon emziklerini şişelerin ağzına ters oturtun ki, kullanılıncaya dek temiz kalsınlar. Üzerlerine diskleri kapattıktan sonra halkalarını sıkıştırın, biberon kapaklarını kapatın ve bekletmeden buzdolabına koyun Biberon emziklerini şişelerin ağzına ters oturtun ki, kullanılıncaya dek temiz kalsınlar. Üzerlerine diskleri kapattıktan sonra halkalarını sıkıştırın, biberon kapaklarını kapatın ve bekletmeden buzdolabına koyun