Yeni doğan bebek

Riskli bebekler ve sorunları

Bir çocuğun doğuşu her zaman için heyecan verici ve çok güzel bir olaydır. Ama ne yazık ki, kimi kez işler planlandığı gibi yürümez, bizi çaresiz bırakan birtakım olaylar ortaya çıkar: Bugün “yeni doğan bilimi”(neonatoloji), dev adımlar atmaktadır; daha yirmi yıl önce yaşatılmaları olanaksız görülen erken doğmuş bebekler artık kolaylıkla yaşatılabilmektedir.

Bazı özel merkezlerde, bu bebekler uzmanlaşmış personel denetiminde ve son derece ileri bir teknikle, dölyatağına elden geldiğince benzetilmiş ortamlarda (yani, ısı ve nem oranları ayarlanmış kuvözlerde) sürekli kontrol altında tutularak bakılmaktadırlar. Yetenekli, bilgili eller bu bebekleri sondalar, özel biberonlarla beslemekte, yıkayıp temizlemektedir. Yavrusunu “yoğun bakım odasında görmek, bir anne için son derece üzücü bir olaydır; ama şunu da hiç akıldan çıkarmamak gerekir: Bütün o karmaşık makineler, bebeği kurtarmak içindir. Tedavi sonunda yavaş yavaş öteki bebeklere benzeyecektir. Günün birinde o tatsız serüven sona ermiş olacak, bebek sağlığına kavuşup evinin yolunu tutacaktır: Biraz sabır ve biraz dikkat ile bu zor dönem atlatılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.