Bebek bakımı

Bebekler Denize Havuza Girmeli Mi?

Bebekler ilk altı aylarının içindeyken dışarıdan alabilecekleri enfeksiyonlara karşı oldukça fazla açıktır. Bu yüzden ilk altı ay içinde bebekler deniz ve havuza dikkatli bir şekilde sokulmalıdır. Bebekleri denize sokmak için altı aylarının geçmesini beklemek bebek için daha uygun bir durumdur. Çünkü bebekler mikroplara karşı yapılan en önemli aşılarını altı ayları bitene kadar almaktadır. Altı ayları bittikten sonra enfeksiyonlara ve mikroplara karşı biraz daha fazla bağışıklık kazanabilirler.

Denize ve havuza bebekleri sokma konusu tartışılırken deniz ve havuzu birbirinden ayırmak gerekmektedir. Deniz temiz olan kıyalarında bebek  ve çocuklar için daha faydalıyken, çok kişinin birden kullanmış olduğu havuzlar çocuklar ve bebekler için mikrop açısından biraz daha tehlikelidir. Fakat dezenfekte edildiği görülen bir havuza altı ayını doldurmuş bir bebeğin ve çocukların girmesinde sakınca bulunmamaktadır.

Bebekler Denize Nasıl Girmeli?

  • Bebeğin havuza gireceği yer mutlaka hijyen kurallarına uyan bir plaj olmalıdır aksi takdirde bebeğinizin mikrop kapması olasılığı bulunur.
  • Bebekler anne sütü aldıktan veya ek gıda aldıktan sonra en az yarım saat beklemeleri gerekir. Çünkü tuzlu su bebeğin midesini bulandırabilir.
  • Bebek denize sokulurken korkmaması açısından yavaş yavaş sokulmalı, eğer sudan korkan bir çocuksa yumuşak bir sesle bebeğe güzel şeyler söylenmelidir.
  • Bebeğinizi denizden çıkartır çıkartmaz mutlaka temiz su ile yıkayın ve daha sonra yumuşak bir havluyla kurulayın bundan sonra da bebeğinizi yumuşak kumaşlı kıyafetler ile giydirin. Çünkü temiz su ile yıkanarak kurutulmayan bebek hem tuzlu sudan rahatsız olacak hem de mikrop kapması kolaylaşacaktır.
  • Bebeğinizi en fazla deniz içinde kırk dakika kadar tutun.
  • Bebek deniz içinde durduktan sonra bir miktar acıkacaktır. Bebeğinizi denizden sonra doyurun.
  • Denize girme saatini sabah çok erken veya saat öğleden sonra üç civarını geçtikten sonra belirleyin. Çünkü bebeğinizin üzerine direkt olarak vuracak olan kızgın güneş bebeğinizi güneş çarpmasına maruz bırakabilir.
  • Eğer bebeğiniz suyu çok sevmiyorsa bebeğinize deniz oyuncakları alarak deniz kenarında bir müddet bunlarla oynattıktan sonra denize sokabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.