Bebek Gelişimi

Bebeklerde Kemik Gelişimi İçin Ne Kullanılmalı?

Bebeklerin büyüme aşamasında bebekler için en önemli olan bebeklerin kemik gelişimidir. Çünkü bebeklerin kemik gelişimi doğduklarından itibaren başlamalı ve bu kemik gelişimi bebeklerin büyümesine ve gelişmesine sebep olmalıdır. Bebeklerde kemik gelişimi için D vitamini oldukça büyük ölçüde rol oynayan vitamin çeşididir.

D vitamini eksikliğinden dolayı bebeklerde görülen gelişme geriliği ile mutlaka bebeğin vücudunda ağrı da oluşabilir. Bebekte gelişimin az olduğunu gören ebeveynlerin mutlaka uzman bir çocuk doktoruna başvurmaları gerekir.

Anne süte ile beslenen yeni doğmuş veya 6 aya kadar olan bebeklerde D vitamini eksikliğine oldukça fazla rastlanmaktadır. Çünkü anne sütünün içerisindeki D vitamini genellikle bebeklere yetmemekte ve takviye olarak D vitamini almak zorunda kalmaktadırlar. D vitamininin bir çoğunu uzman doktorlar bebeğin güneşten almasını tavsiye ettikleri için, bebekler gün içerisinde bir miktar gün ışığına çıkartılmalı ve yeteri kadar D vitamini aldıklarından emin olunmalıdır.

Düzenli Beslenme

D vitamini almak kadar önemli olan bebekler için düzenli beslenmedir. Düzenli ve vitamin içeren besinler ile bebeklerin beslenmesinin de kemik gelişimine büyük bir yararı vardır. Bebeklerde kemik gelişimine D vitamininden sonra içerisinde C ve A vitaminleri bulunan besinler de iyi gelmektedir.

Bebeğinizin kemiklerinin gelişimi için bebeğinize vitaminli gıdalar ve gün ışığından sonra biraz hareket ettirmeniz yani onun hareket etmesini sağlamanız da bebeğinizin kemik gelişimi için yardımcı olacaktır. Kemik gelişimi bebekler doğduklarında başlayarak ergenlik bitene kadar devam etmektedir.

Kemik Gelişimi İçin Hangi Gıdalar Bebeklere Verilmelidir?

Bebeklere 6 aya kadar kemik gelişimi için sadece anne sütü ve gün ışığı verilmelidir. 6 aydan sonra verilen gıdalar doktor kontrolünde olmalıdır. Doktor tüm yiyecekleri serbest bıraktığında ise bir yetişkinin yediği yemekleri bebekler yiyebilir.

Buna göre bebeklere kemik gelişimi için; yumurta, üzüm çekirdeği, deniz ürünleri, kuşburnu, kabak çekirdeği, tam buğday ekmeği, tavuk eti, kırmızı et, peynir, patates, zeytin, brokoli ve yoğurt verilebilir. Bebek kemik gelişimi için 6 aylık zamanı geçtikten sonra mutlaka düzenli olarak su tüketmesi sağlanmalıdır.

 

 

 

Yıldız Uzuner

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Yıldız Uzuner

Son gönderiler

test deneme

https://www.flexiquiz.com/SC/N/43d69b3f-a5b8-4cc8-83da-3b756a264cc4 Devamını oku

2 ay önce

Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri

Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri Ateş ölçüm yerleri çocuğun yaşına bağlı olarak değişiklik göster­mektedir.… Devamını oku

3 yıl önce

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin.

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin. Köşe eksenlerindeki dolaplar meraklı parmakların yaralanması için kötü… Devamını oku

3 yıl önce

Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar

Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar Bebeğinizin neden ağladığım çoğu zaman bilemezsiniz. Yaptığınız basit bir şeyle… Devamını oku

3 yıl önce

Çocuklarda Öksürük

Çocuklarda Öksürük Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan çocuklarda öksürük, çeşitli rahatsızlıklardan dolayı görülebilmektedir. Tek başına… Devamını oku

3 yıl önce