Bebek sağlığı

Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar

Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar

Bebeğinizin neden ağladığım çoğu zaman bilemezsiniz. Yaptığınız basit bir şeyle yatışır, neden ağladığım bir türlü anlayamazsınız. Ağladığında beslemek ya da kucağa almak gibi ilk akla gelen yöntemleri denediyseniz ve diğer taktikleri de uygulamanıza karşın bebeğinizi susturamıyorsanız, ağlama nedeni başka olabilir.

Aşağıda bunlardan bir bölümünü bulacaksınız.

Hastalık: Bebeğinizin ağlamasının nedeni hastalık olabilir. Bu durumda özellikle normalden farklı bir biçimde ağlar. Bebeğiniz olağandan değişik belirtiler gösteriyorsa zaman yitirmeden doktorunuzu arayın. Nezleden dolayı burnu tıkanmış bir bebek rahat soluk alamadığı için beslenemez, parmağını ememez ve çok ciddi bir hastalığı olmamasına karşın rahatlayamaz. Doktorunuz burun açıcı damla verebilir

Pişikler: Pişikler bebeği ağlatan nedenler den biridir. Pişiği varsa bezini çıkarıp altını güzelce temizleyin. Günün kalan bölümünü bezini bağlamadan geçirmesini sağlayın. Havlu üzerinde yatırabilirsiniz. Bu arada pişiğin kötüleşmesini önleyecek önlemleri alın.

Kolik: Düzenli olarak günün belli bir saatinde, yoğun ve yatıştırılamayan ağlamalarla beliren bir durumdur. Genellikle öğleden sonra ya da akşamları ortaya çıkar. Üç haftalıkken başlayıp 12. ya da 14. haftaya dek sürebilir. Ağlama krizleri üç saate değin uzayabilir. Bebeğinizin böyle aralıksız biçimde ilk ağlayışında doktorunuza başvurun. Kolik bebeğe zarar vermez, ancak başka hastalıkların kolik sanılarak önemsenmemesine ve tehlikeli durumların oluşmasına neden olabilir.

Bulunduğu ortam: Bebeğin bulunduğu oda soğuk olmamalıdır. Bebek odasının sıcaklığını 2021° C’de tutmalısınız. Hatta bebek çok üşümüşse 31° C’ye kadar ısıtabilirsiniz. Bebeğiniz çok sıcak bir yerde de rahatsızlık duyar. Ensesine elinizi koyduğunuzda sıcaklık ve nem hissediyorsanız üzerindekilerin bir bölümünü çıkarıp onu serinletin. Terliyse yatak örtüsünün üzerine bir havlu koyabilirsiniz. Birdenbire parlayan ışıklar da bebekleri ağlatabilir. Yatağının başucundaki gece lambasının ya da güneş ışığının gözünü alıp almadığını kontrol edin.

Hoşlanmadığı şeyler: Bunlardan kolay kolay kaçınamayabilirsiniz. Sözgelimi giyinip soyunurken, banyo yaparken, göz ya da burun damlası damlatılırken ağlayabilir. Bu tür işlerin ise yapılması gereklidir. El çabukluğu ile hemen yapıp bitirmeli, sonra da kucağınıza alıp susturmalısınız.

Sizin ruh haliniz: Bebeğin ağlamasının bir nedeni de siz olabilirsiniz. Belki de akşamüzeri yorgun ve sinirlisinizdir. Bu bile bebeğinizi etkileyebilir. Bunu bilirseniz, bebeğinize daha yumuşak davranarak onun ağlamasına engel olabilirsiniz.

Aşırı ilgi: Bebeğin aşırı sıkıştırılarak sevilmesi de onu ağlatır. Kucaktan kucağa dolaştırılması, aç değilken üstelenerek beslenmeye çalışılması, gereksiz yere altının değiştirilmesi, ağlarken ona sinirli sinirli bağırmanız onu tedirgin eder, daha çok ağlamasına yol açar. Ağlaması için görünür bir neden yoksa mutlaka bir neden aramayın, belki de yalnızca biraz kucaklanmak istiyordur.

İçeriğin en son düzenlendiği tarih 4 Ocak 2021 23:33

Aydın Güdücü

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Aydın Güdücü

Son gönderiler

test deneme

https://www.flexiquiz.com/SC/N/43d69b3f-a5b8-4cc8-83da-3b756a264cc4 Devamını oku

2 ay önce

Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri

Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri Ateş ölçüm yerleri çocuğun yaşına bağlı olarak değişiklik göster­mektedir.… Devamını oku

3 yıl önce

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin.

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin. Köşe eksenlerindeki dolaplar meraklı parmakların yaralanması için kötü… Devamını oku

3 yıl önce

Çocuklarda Öksürük

Çocuklarda Öksürük Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan çocuklarda öksürük, çeşitli rahatsızlıklardan dolayı görülebilmektedir. Tek başına… Devamını oku

3 yıl önce

Kız Bebek Kıyafetleri

Kız Bebek Kıyafetleri Günümüzde kadınlar da artık en az erkekler kadar iş hayatında aktif bir… Devamını oku

3 yıl önce