Bebek bakımı

Bebeğinizin sağlığına yönelik bazı tehlikeler

Aşağıda listelenmiş tehlikeler önlenebilir, küçük ve büyük bebeklere uygulanabilir. Koruyucu bir baba olarak, parmağınızla evdeki tehlikelerin nabzını tutmalısınız. Evinizde güvenlik tedbirleri almayı daha sonra, 8. ayda ele alacağım. Aşağıdakiler güvenliğin temel formlarıdır. Bu önemli meseleleri eşinizin üzerine yıkmayın. Bu, bir kişi için çok fazla sorumluluktur.

Beslenme Tehlikeleri

Plastik sıcak biberon emzikleri: Bir şişeyi ısıtırken dikkatli olun. Özellikle, biberon emziği eski veya yıpranmışsa, pişecek ve kaynar olacaktır. Mikrodalga fırın kullanıyorsanız, önce şişenin kapağını açın. Yalnızca şişeyi ve mamayı mikrodalga fırında ısıtın.

Yıpranmış biberon emzikleri: Genel bir kural olarak, yıpranmış, çatlamış, erimiş ya da yapışkanlı görünen biberon emziklerini atın. Bunlar boğucu tehlike arz edebilir. Aynı şeyler emzikler için de geçerlidir. Şüphedeyseniz, atın!

Sıcak mama: Özellikle mikrodalga fırın kullanıyorsanız, daima mamanın sıcaklık derecesini önce test edin. Fırın sıvı içerisindeki belli yerlerin fazla ısınmasına neden olarak ölçüsüz bir şekilde mamayı ısıtır. Önce şişeyi sallayın ve test edin.

Uyuma Tehlikeleri

Boğulma: Bunu zamanla, bebeğiniz muhtemelen iyi bir şekilde kontrol ediyor. Ancak eğer edemiyorsa, karın üzeri uyumasına izin vermeyin. Bebeğinizin karyolasının içerisine yastık, ağır battaniye ya da doldurulmuş oyuncak hayvan koymayın. Bebeğinizin karyolasındaki vida ve cıvataların periyodik olarak sıkıldığından emin olun. Parmaklık bölümleri çökerek bebeğin döşek arasına sıkışmasına neden olabilir.

Boğaz sıkılığı: Kıpırdak bir bebek kolaylıkla kazayla kendi boğazını sıkabileceğinden yemek önlüğüyle uyumasına izin vermeyin. Asla çocuğunuzun yalnız başına bir taşıyıcıda ya da araba koltuğunda uyumasına izin vermeyin. Ceket ve takım elbiselerinin iplerini çözün (Bu, her yaş için geçerlidir.)

Düşmeler: Bebeğinizin asla bir salıncakta yalnız başına uyumasına ya da oynamasına izin vermeyin.

Çevredeki Tehlikeler

Hava: Bebeğinizin cildi kolaylıkla yanabilir. İlkbahar ve yaz aylarında dışarı çıkarken bebeğinize güneşten koruyucu şeyler giydirdiğinizden emin olun. Kışın hava çarpmalarına karşı dikkatli olun. Güneş ışığı cildi bulutlu havalarda bile yakabilir.

Sigara içme: Küçük akciğerlerin sigara dumanıyla arası iyi değildir. Sigara içmek zorundaysanız, bebeğinizden uzakta, dışarıda için. Elden ele sigara gezdirmek tehlikelidir ve kül düşebilir bu da bebeğinizin güzel derisini harap edebilir.

Yolculuktaki Tehlikeler

Araba koltuğu: Araba koltuğunun uygun bir şekilde yerleşik olduğundan emin olun (kolay iş değildir). Ayrıca arabanızın ön yolcu koltuğunda hava çantası varsa bebeğinizi ön koltuğa yerleştirmemelisiniz. Eğer hava çantası şişerse, bebeğiniz arka yolcu koltuğuna sıkışacaktır. Bu da bebeğinizin boğulmasına ya da yaralanmasına neden olabilir.

Yalnız bebek: Hiçbir şartla bebeğinizi bir dakika bile asla arabada bırakmayın. Özellikle garajdayken bebeğinizi asla çalışan bir arabanın içerisinde bırakmayın.

Sıcak araba: Bebeğinizi asla içi sıcak bir arabanın içerisinde bırakmayın. Güneş altında birkaç dakika bırakılmış bir araba fırın gibi ısınabilir. Bebekler her yıl yüksek sıcaklıktan ölmekteler.

Yıldız Uzuner

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Yıldız Uzuner

Son gönderiler

test deneme

https://www.flexiquiz.com/SC/N/43d69b3f-a5b8-4cc8-83da-3b756a264cc4 Devamını oku

2 ay önce

Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri

Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri Ateş ölçüm yerleri çocuğun yaşına bağlı olarak değişiklik göster­mektedir.… Devamını oku

3 yıl önce

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin.

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin. Köşe eksenlerindeki dolaplar meraklı parmakların yaralanması için kötü… Devamını oku

3 yıl önce

Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar

Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar Bebeğinizin neden ağladığım çoğu zaman bilemezsiniz. Yaptığınız basit bir şeyle… Devamını oku

3 yıl önce

Çocuklarda Öksürük

Çocuklarda Öksürük Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan çocuklarda öksürük, çeşitli rahatsızlıklardan dolayı görülebilmektedir. Tek başına… Devamını oku

3 yıl önce