Bebek sağlığı

Bebeğinizi Hemen Büyütmek İçin Obez Yapmayın!

Bazı annelerin bebekleri ne kadar doyarsa kendilerini o kadar iyi hissettikleri bilinmektedir. fakat bebeğin gerektiğinden fazla beslenmesi bebekleri obezite tehlikesi altına sokabilir. Bebeklerin düzenli kilo artışının olması bebeğin iyi beslendiği hakkında anne babanın fikir almasını sağlamaktadır. Fazla kilo artışı olduğunda bebeğin besin alımı ona göre ayarlanmalıdır.

Bebeklere 6 aylarına gelinceye kadar ek besin vermek ve anne sütünün dışında inek sütü, koyun sütü ve keçi sütü vermek sakıncalıdır. Bebeklerin bağışıklık sistemini bozarak hasta olmalarına sebep olabilecek bu süt çeşitleri ancak kademeli olarak 2 yaşından sonra verilebilmektedir. Bebeklere çok fazla unlu ve nişastalı muhallebiler yedirmek de bebeklerin bağırsak sistemlerinde bozukluğa sebep olabilir.

Bebeğinizin Doyduğunu Hareketlerinden Anlayın

Bebeğinizin kendine göre doyduğunu belli edecek hareketleri mutlaka vardır. Bebeklerin en fazla doyduklarını anlatan hareketler kaşık ağzına doğru gelirken kafalarını çevirmeleri ve anne memesinden hemen ağızlarını çekmek olarak bilinmektedir. Bebek kaşıktan uzaklaşmaya ve başını başka yöne doğru çevirmeye başladığında kesinlikle doymuş demektir. Bebeğin az yediğini düşünseniz bile kesinlikle zorlayarak yemek vermeyiniz.

Bebeklere zorla yemek yedirmek, bebeklerin hem bağırsak sistemlerini bozmaya hem de bebeklerin midelerini büyüterek daha fazla yemekle doymak istemelerine sebep olmaktadır. Çok fazla büyüyen bebeğin midesi yüzünden fazla yemek yemesi de sonuç olarak bir müddet sonra obez bir bebeğinizin olmasına sebep olabilir.

Mutlaka 6 Aydan Sonra Su İçirin

Bebeklerin su tüketimi yapması 6 aydan önce sakıncalıdır. Çünkü bebek 6 aylık olana kadar anne sütünün içindeki mineral ve vitaminler bebeğe su olarak da yetebilir. Fakat 6 aylıktan büyük olan bebeklerin gün içerisinde 100 – 150 mililitre su tüketmeleri bağırsak ve midelerinin sağlığı için önemlidir.

Bebeğinizi su içtikten sonra mutlaka bir yastık yardımı ile biraz yukarıdan aşağıya doğru sindirim kolaylığı için yüksek yatırmaya çalışın veya bebeğinizi su içtikten sonra 1 – 2 dakika kadar kucağınızda tutun. Bebeklerin yemeklerden sonra yüksek yatmaları veya kucakta olmaları hem fazla yediği yemekleri çıkartmalarına hem de içtikleri suyun metabolizmalarını çalıştırarak kanlarına karışmasına sebep olduğu bilinmektedir.

Yıldız Uzuner

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Yıldız Uzuner

Son gönderiler

test deneme

https://www.flexiquiz.com/SC/N/43d69b3f-a5b8-4cc8-83da-3b756a264cc4 Devamını oku

2 ay önce

Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri

Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri Ateş ölçüm yerleri çocuğun yaşına bağlı olarak değişiklik göster­mektedir.… Devamını oku

3 yıl önce

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin.

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin. Köşe eksenlerindeki dolaplar meraklı parmakların yaralanması için kötü… Devamını oku

3 yıl önce

Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar

Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar Bebeğinizin neden ağladığım çoğu zaman bilemezsiniz. Yaptığınız basit bir şeyle… Devamını oku

3 yıl önce

Çocuklarda Öksürük

Çocuklarda Öksürük Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan çocuklarda öksürük, çeşitli rahatsızlıklardan dolayı görülebilmektedir. Tek başına… Devamını oku

3 yıl önce