Bebek sağlığı

Bebeğiniz için 4 sağlıklı beslenme önerisi

Bebeğiniz için 4 sağlıklı beslenme önerisi

Bebeğinizin kilosu için endişelenmeli misiniz? Çok fazla değil, yapılan araştırmalara göre yeni doğan bebeğinizin kilosu ile, ileriki yaşlarda obezite riski arasında bir bağlantı yok.

Bu yüzden bir annenin öncelikli görevi bebeğin kilo almasını sağlamaktır. Çünkü bebeğinizin bir yaşına kadar olan döneminde alması gereken kaloriyi azaltmanız, yetersiz fiziksel ve de zihinsel gelişme anlamına gelir.

Ayrıca her bebek o yaşlarında psikolojik olarak beslenme alışkanlıklarını geliştirmektedir, o yüzden aşağıdaki basit ve uygulaması kolay tavsiyelere uyarak bebeğinizin beslenmesini her şart altında sağlıklı tutabilirsiniz.

Bebeğinizin tokluk işaretlerini anlamaya çalışın

Bebeğiniz, malum ki konuşana kadar her ihtiyaç ve gereksinimini işaretler ile anlatmaktadır. Eğer bebeğiniz, siz doyurmak istediğiniz zaman, o gözlerini kapatıyor ve ağzını memeden uzaklaştırıyorsa ya da elleriyle kendini geriye ittiriyorsa doymuş demektir ve bu noktadan sonra fazla zorlamamalısınız. Bilmeniz gereken bir şey daha var, tabi ki bebeğiniz istemiyor diye iki öğün beslemeyecek değilsiniz, sadece biberonunu bitirmesi için ısrar etmemelisiniz. Eğer bebeğiniz uzun süreler boyunca yemek istemiyorsa kesinlikle bir doktora başvurmalısınız, çünkü o yaşlarda açlık hissini anlayamaması mümkün.

Bebeğiniz avutmak için beslemeyin

Bebeğinizin sağlıklı bir şekilde beslenmesini istiyorsanız sık sık ve zamanında beslemelisiniz, ağlamasını ya da huysuzluğunu geçirmek için değil.

Eğer annenin memesinde süt bittiyse, bebeğiniz biberonunu bitirdiyse ya da daha fazla yemek istemiyorsa, zorlamanız sadece bebeğinizin yemek alışkanlıklarını bozacaktır, kesinlikle huysuzluğuna ya da diğer problemlerine derman olmaz, aksine kendisini çok daha kötü hisseder.

Eğer bebeğinizi doyurduğunuzdan eminseniz ve hala bebeğinizin huysuzluğu varsa, önce emzik vermeyi deneyin, ayağınızda sallayın ya da ninni söyleyin.

Fakat bu yaştaki çocuklarınızı kesinlikle televizyon ile oyalamamanız gerekmektedir.

Yavaş yavaş katı yiyeceklere geçin

Bebeğiniz bir yaşına kadar ihtiyacı olan kalori, vitamin ve de mineralleri ana kaynak olarak anne sütünden almalı. Eğer bebeğinize anne sütü ile beraber 6 aylıktan itibaren doktorunuzun önerdiği katı yiyecekleri de yedirirseniz iyi bir yemek yeme alışkanlığı kazandırabilirsiniz.

Bebeğinizin kilo değişimini sürekli olarak kayıt altında tutun

Bebeğiniz doğumunun 4. Ayında ilk günkü ağırlığından yaklaşık 2 kat daha kilolu olmalı, birinci yaş gününde ise ilk günden tam 3 kat daha ağır olmalıdır. Bu oranları düzenli ve yazılı bir şekilde kontrol etmelisiniz, eğer bebeğinizin kilosu normalin altına düşer ya da üstüne çıkarsa doktora başvurunuz.

İçeriğin en son düzenlendiği tarih 14 Mart 2017 23:36

Pınar Kısaoğlu

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Pınar Kısaoğlu

Son gönderiler

test deneme

https://www.flexiquiz.com/SC/N/43d69b3f-a5b8-4cc8-83da-3b756a264cc4 Devamını oku

2 ay önce

Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri

Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri Ateş ölçüm yerleri çocuğun yaşına bağlı olarak değişiklik göster­mektedir.… Devamını oku

3 yıl önce

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin.

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin. Köşe eksenlerindeki dolaplar meraklı parmakların yaralanması için kötü… Devamını oku

3 yıl önce

Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar

Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar Bebeğinizin neden ağladığım çoğu zaman bilemezsiniz. Yaptığınız basit bir şeyle… Devamını oku

3 yıl önce

Çocuklarda Öksürük

Çocuklarda Öksürük Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan çocuklarda öksürük, çeşitli rahatsızlıklardan dolayı görülebilmektedir. Tek başına… Devamını oku

3 yıl önce