Bebek bakımı

Bebeğin yediğini geri çıkarma

Elbisenizin üstündeki kurumuş süt lekeleri, sizin yediğini çıkaran bir bebeğe sahip olduğunuza işaret eder. Çoğu bebek ilk aylarda günde birkaç kez sütü veya mamayı ya kusar ya da geri çıkarır. Bu tıbbi bir problemden çok, çamaşırların yıkanması ile bir problemdir ve çok nadir bebekleri rahatsız eder. Sık sık elbiseleri değiştirin. Eğer bebeğinizin her seferinde yemeğinin bir kısmını sizin elbisenizle paylaşmasından memnun değilseniz basma kumaştan ve karışık renkli kıyafetleri seçin ve koyu renKİi kıyafetlerden kaçının.

Geğirme kıyafeti olarak elinizde bir bez bulundurun.
Çok fazla çıkarmazlar: Bebeğiniz yediğini çıkardığı zaman. vücudunuzun zorluklarla ürettiği sütün hepsini kaybettiği veya aldığınız pahalı mamanın çöpe gittiğini hissedebilirsiniz. Fakat siz çıkardığı sütün çok fazla olduğunu sanıyorsunuz. Birkaç yemek kaşığı sütü veya mamayı tezgahın üstüne koyun ve yaptığınız kocaman harca bakın. Şimdi elbisenize dökülenle tabağın içindeki aynı miktarda mı? Geri çıkartılan en fazla bir çay kaşığı doluşudur.
Niçin bebekler yediklerini geri çıkarırlar: Bebekler geri çıkarırlar çünkü onlar sadece bir bebek. Onlar sütü ve havayı aceleyle yutarlar ve midede hava sütün altında kalır. Bebeğin idesi daraldıkça hava silahı gibi mide sütün birazını yemek borusundan geri gönderir ve omzunuza ekşi ve kesik bir süt gelir. Bebekler çok aç olduklarında çok fazla sütü çok hızlı yutarlar, aşırı derecede yüklenilen mide fazlalığı geri gönderir. Yelmekten sonra bebeği fazla hareket ettirme kusmasına sebep olabilir.
Geri çıkarmayı önleme: Yediğini geri çıkaran bebeğiniz için faydalı olabilecek bazı tavsiyeler:
• Yavaş besleyin: Küçük bebeğinizin küçük bir midesi , vardır. Eğer bebeğinizi mama ile besliyorsanız, az miktarda mama verin ve sık sık besleyin.
• Bebeğinizin gazını besleme esnasında ve yemekten sonra çıkarın. Biberonla beslenen bebeklerin her üç ons’ ta (doksan mililitre) bir gazı çıkarılmalıdır ve emzirilen bebekler, göğüs değiştirildiği zaman veya bebek başka bir şeyle ilgilenmeye başlayıp ara verildiği zamanlarda gazı çıkarılmalıdır.
• Bebeğinizi beslerken dik tutun ve besledikten sonraki yirmi otuz dakika içinde de bebeğinizi dik tutun. Eğer oturacak vaktiniz oksa, bebeğinizi kucağınıza alın ve bebeğinizi dik tutacak. bir pozisyonda bebek askısına oturtun, siz de işinizle meşgul olun. Fazla hareket ettirilmemek, yediğini çıkaran bebekler için iyidir.
• Bebeğinizi yemek yedikten sonraki yarım saat içinde hareket ettirmeyin ve zıplatmayın.
• Eğer biberonla besleniyorsa, biberonun memesinin ne çok büyük ne de çok küçük olmamasına dikkat edin.

En son geri çıkarma ne zaman beklenmelidir: Geri çıkarmaların çoğu bebek yavaş beslendiği ve dik oturtulduğu zaman ortalama altıncı ve yedinci ayda düzelir.
Geri çıkarırken kan görme: Bebeğinizin ilk kanında paniklemeyin. Eğer emziriyorsanız, çoğu zaman bu sizin kanınızdır, bebeğinizin değil. Bu genellikle emzirme sırasındaki çatlak göğüsten gelir ve sizin göğüs başınız iyileştiği zaman düzelir. Ara sıra, bebek zorla kusmaya ve öğürmeye çalışır ve yemek borusundaki ince kan daman yırtılır. Bu da çabuk iyileşir. Eğer bu sebepler değilmiş gibi görünüyorsa ve kanama devam ediyorsa bunu doktorunuza bildirin.

İçeriğin en son düzenlendiği tarih 20 Mart 2017 01:03

Yıldız Uzuner

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Yıldız Uzuner

Son gönderiler

test deneme

https://www.flexiquiz.com/SC/N/43d69b3f-a5b8-4cc8-83da-3b756a264cc4 Devamını oku

2 ay önce

Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri

Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri Ateş ölçüm yerleri çocuğun yaşına bağlı olarak değişiklik göster­mektedir.… Devamını oku

3 yıl önce

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin.

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin. Köşe eksenlerindeki dolaplar meraklı parmakların yaralanması için kötü… Devamını oku

3 yıl önce

Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar

Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar Bebeğinizin neden ağladığım çoğu zaman bilemezsiniz. Yaptığınız basit bir şeyle… Devamını oku

3 yıl önce

Çocuklarda Öksürük

Çocuklarda Öksürük Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan çocuklarda öksürük, çeşitli rahatsızlıklardan dolayı görülebilmektedir. Tek başına… Devamını oku

3 yıl önce