Bebek Gelişimi

Bebeğin konuşması ve yürümesi

Bebeğinizin daha erken konuşmasını ve yürümesini nasıl sağlarsınız?
Bebeğiniz doğal olarak belli bir yaşa kadar konuşamadığı için aranızdaki tüm anlaşma iç güdüler ya da işaretler yardımıyla olmaktadır. Fakat beraber yapacak olduğunuz bazı alıştırmalar ile bebeğinizin ihtiyaçlarını çok daha iyi anlatmasını sağlayabilmeniz mümkün. Üstelik bu alıştırmaları ilk aylarda yapmaya başlarsanız bebeğinizin çok daha erken yürüyeceğini ve konuşacağını garanti edebiliriz.

1. Sürekli olarak kundakta tutmayın:
Bebeğinizi gün içerisinde, daha doğrusu uyanık olduğu sürede kesinlikle kundakta tutmamalısınız.
Çünkü ne kadar elleri ve bacakları açıkta kalırsa o kadar fazla hareket edecek ve o kadar da daha fazla kas oluşacaktır. Böylelikle bebeğinizin el kavramaları güçlenir ve gereken kas dokusuna sahip olduğu için çok daha çabuk yürümesi beklenir. Yapmanız gereken sadece, eğer ev sıcaksa kundaktan çıkarmak ve biraz hareket etmesini sağlamak, üstelik böylelikle sürekli olarak uyumasını da engellemiş olursunuz.

2. Ayağa kaldırmayı deneyin:
Bebeğinizin ayaklarını bacaklarınıza koyun ve kucağınızda dikey bir pozisyona getirin ve bu şekilde onunla oynamaya başlayın. Bu oyun sırasında kasları daha hızlı oluşacak ve bebeğiniz sizin de yardımınızla ayakta ve dengesiz ortamlarda nasıl yürünebileceğinin ilk fikirlerini edinmiş olacaktır.
Eğer bebeğiniz çok küçükse başını ve sırtını desteklediğinizden emin olmalısınız.

 

2. Sürekli olarak onunla sohbet edin:
Bebeğiniz ile daha ilk doğum haftasından itibaren konuşmaya başlamalısınız. Bebeğiniz özellikle annesinin sesini unutmaz ve söylediği hiçbir kelimeyi anlamasa bile kaçırmak istemez. Eğer siz ona şarkı söylerken, konuşurken ya da bir şeyler okurken size kilitleniyorsa bilin ki söylediğiniz her sözü kendi veritabanına daha sonra kullanmak için kaydediyordur. O yüzden kesinlikle, nasıl olsa anlamaz diyerek bebekle sessiz temasa geçmemelisiniz.

3.Gıdıklayın!
Bebeklerde konuşmanın ilk adımı doğru nefes alıp verebilmek ile başlar, o yüzden bebeğinizi özellikle ayaklarından gıdıklarsanız ona iyi bir nefes alma ve verme alıştırması yaptırmış olursunuz. Çünkü gülerken mecburen doğru nefes almak zorunda, üstelik emin olun ki onun da çok hoşuna gidecek, fakat çok küçük bebeklerde kesinlikle nazik olmalı, tırnaklarınızla değil, parmak uçlarınız ile gıdıklamalısınız.

4. Oyun oynayın:
Bebeğinizin doğumunun ilk haftasından itibaren onunla oyunlar oynamanız, olaylara tepki verebilmesi, daha zeki bir hale gelebilmesi ve daha erken öğrenmesi için bilinen en iyi yoldur. Yapmanız gereken sadece en sevdiği oyuncağı bulmak ve ilgisini çekmeye çalışmak.

İçeriğin en son düzenlendiği tarih 29 Mart 2017 08:30

Yıldız Uzuner

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Yıldız Uzuner

Son gönderiler

test deneme

https://www.flexiquiz.com/SC/N/43d69b3f-a5b8-4cc8-83da-3b756a264cc4 Devamını oku

2 ay önce

Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri

Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri Ateş ölçüm yerleri çocuğun yaşına bağlı olarak değişiklik göster­mektedir.… Devamını oku

3 yıl önce

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin.

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin. Köşe eksenlerindeki dolaplar meraklı parmakların yaralanması için kötü… Devamını oku

3 yıl önce

Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar

Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar Bebeğinizin neden ağladığım çoğu zaman bilemezsiniz. Yaptığınız basit bir şeyle… Devamını oku

3 yıl önce

Çocuklarda Öksürük

Çocuklarda Öksürük Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan çocuklarda öksürük, çeşitli rahatsızlıklardan dolayı görülebilmektedir. Tek başına… Devamını oku

3 yıl önce