Bebek Gelişimi

Bebeğin diş çıkarması

Bebeğinizin ilk dişlerine, süt dişleri ya da geçici dişler denir. Tamamı 20 tanedir ve bebek genellikle 2,5 yaşında iken hepsi çıkmış olur ilk dişler çok beyazdır. Bunlara süt dişleri denilmesinin bir nedeni de budur.
Çocuğunuz, altıncı yaş civarında süt dişlerini yitirmeye başlayacak, bunların yerini 32 tane kalıcı diş alacaktır.
Süt dişleri, kalıcı olmamakla birlikte, önemlidir.

Bebeğinizin düzgün konuşmaya başlamasını ve yemeğini çiğnemesini sağlarlar. Daha da önemlisi, kalıcı dişler için gerekli yeri hazırlarlar.
Dişler, bebeğiniz daha doğmadan önce diş etinin altında oluşur ve bazı bebekler bir süt dişiyle doğabilir. Sizin bebeğiniz de böyle doğmuşsa, bir doktor dişin sağlamlığını kontrol etmelidir. Sallanıyorsa veya meme emmeyi özlüyorsa, bu diş çekilmelidir.
İlk di genellikle beşinci ya da altıncı ay civarında belirmekle birlikte, bu durum değişkenlik gösterdiği için. ilk dişin üç ile on ikinci ay arasında çıktığı söylenebilir, ilk dişin çıkmasından birkaç hafta önce, diş çıkarma belirtilerini açıkça göreceksiniz. Bebeğiniz çok fazla salya akıtmaya başladığı gibi, dişler

MODASI GEÇMIŞ INANIŞLAR Bazı kimselerin düşüncesinin aksine, ateş. kusma ve ishal, diş çıkarma belirtileri değildir. Bunlar ciddi bir hastalık belirtisi olabileceği için, daima doktorunuz tarafından izlenmelidir.

Dişler, üst ve alt çenede çiftler halimle çıkar. İlk belirenler, alt çenedeki ön dişlerdir. Bunlara alt orta kesiciler den ir. Bunları. üst çenedeki ön dişler, üst orta kesiciler izler. Daha sonra, üst orta kesicilerin her iki yanındaki üst yan kesiciler çıkar.

SALYA

Bebeğinizin parmaklarını, hana bazen
yumruğunu ağzına sokması, diş çıkarmasından ve diş kaşıntısını gidermek istemesinden kaynaklanabilir. Çok fazla salya akıtması, çene ve dudak çevresinde kızartıya yol açabileceği için. sah asını sürekli silin. Kızartı olursa, bu bölgeye krem sürebilirsiniz.

DIŞ KAŞIMA HALKALARI
Bu özel lastik oyuncakların içinde, buzdolabında birkaç saat içinde soğuyan bir jöle vardır. Bebek, bu halkaları ağzına alıp diş etlerine sürterek rahatlar.

DIŞ KAŞIMA BISKÜVILERI

Bebeğinizin kemirmesi ve diş eti kaşın tısını hafifletmesi için özel bebek peksimetleri ya da diş bisküvileri satın alabileceğiniz gibi, kuru bir ekmek parçası da pekala aynı işi görebilir. Isırılan parçalar yumuşayacak ve bebeğiniz bunları yutarken zarar görmeyecektir. Peksimet ve bisküvilerin şekersiz olmasına dikkat edin.

İLK DİŞLER
Bebeğinizin ilk dişleri çok keskindir. Pek çok anne, bebeklerinin ağzı dişlerle dolmasına karşın, emzirme işini başarıyla sürdürse de, bebeğinize ısırmamayı öğretmeniz gerekir.

İçeriğin en son düzenlendiği tarih 16 Mart 2017 20:54

Yıldız Uzuner

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Yıldız Uzuner

Son gönderiler

test deneme

https://www.flexiquiz.com/SC/N/43d69b3f-a5b8-4cc8-83da-3b756a264cc4 Devamını oku

2 ay önce

Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri

Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri Ateş ölçüm yerleri çocuğun yaşına bağlı olarak değişiklik göster­mektedir.… Devamını oku

3 yıl önce

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin.

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin. Köşe eksenlerindeki dolaplar meraklı parmakların yaralanması için kötü… Devamını oku

3 yıl önce

Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar

Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar Bebeğinizin neden ağladığım çoğu zaman bilemezsiniz. Yaptığınız basit bir şeyle… Devamını oku

3 yıl önce

Çocuklarda Öksürük

Çocuklarda Öksürük Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan çocuklarda öksürük, çeşitli rahatsızlıklardan dolayı görülebilmektedir. Tek başına… Devamını oku

3 yıl önce