Pişirme işlemleri sırasında 180 derecenin üzerinde ısılar kullanmak besinlerin içindeki yağ ve şeker içeriklerinin yanmasına ve kanserojen maddelerin açığa çıkmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle sıcaklık ayarlarına özen gösterilmeli ve kızartma gibi yüksek sıcaklıkta fırınlanmış yiyeceklerden çocuklara fazla verilmemelidir.
Et ve et ürünleri bu aylarda başlanabilir. Et için öncelikle iki kez çekilmiş yağsız dana eti, tavuk ya da hindi tercih edebilirsiniz. Protein ve demir içerikleri yüksektir. Balık da bu dönemde tattıracağınız protein değeri yüksek bir gıda olacaktır. Portakal gibi asit oranı yüksek gıdalara ilk aylarda değil, yedinci ay ve sonrasında başlamak daha uygundur.
Normal bir beslenmede, her gün aşağıdaki beş temel gruptan da yararlanarak beslenme hazırlanmalıdır:
Dokuzuncu ayda elle yemeye alışan bebekler, kendi kendinde beslenmeye geçmekte daha çabuk uyum sağlar. Elle tutabildikten sonra, çocuğun eline peynir, muz, yumuşak armut, pişirilmiş havuç dilimi verip kendi kendine yemesini
https://www.flexiquiz.com/SC/N/43d69b3f-a5b8-4cc8-83da-3b756a264cc4 Devamını oku
Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri Ateş ölçüm yerleri çocuğun yaşına bağlı olarak değişiklik göstermektedir.… Devamını oku
Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin. Köşe eksenlerindeki dolaplar meraklı parmakların yaralanması için kötü… Devamını oku
Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar Bebeğinizin neden ağladığım çoğu zaman bilemezsiniz. Yaptığınız basit bir şeyle… Devamını oku
Çocuklarda Öksürük Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan çocuklarda öksürük, çeşitli rahatsızlıklardan dolayı görülebilmektedir. Tek başına… Devamını oku