Bebek bakımı

Bebeklerinizi Çeşitli Tehlikelere Karşı Koruyun

Kardeşler ve diğer canlı varlıklar: Küçük kardeşlerle, kuzenlerle ya da küçük çocuklarla asla bebekler yalnız bırakılmamalı. En hassas, akıllı çocuklar bile bebeğinizi kızdırabilir.

Evcil hayvanlar: Bebek asla, kardeşlerle, evcil hayvanlarla hatta sıradan zararsız hayvanlarla bile yalnız bırakılmamalı.

Adam kaçırma: Birçok kaçırma suçu, çocuk kaçırıcıları tarafından ya da aile tarafından işlenir. Tamamıyla tanımadığınız ya da rahat olmadığınız insanlara asla güvenmeyin. Bebeğinizi asla yalnız bırakmayın. Ev hayatınızı asla kimseyle konuşmayın ve tanımadığınız insanlara adres vermeyin. Bebek bakıcısının sizin yokluğunuzda eve arkadaş getirmesine izin vermeyin. Araba kullanırken kapıları kilitli tutun. Güvenli kapı kilitleri taktırın ve evin dışarısını iyi aydınlatın.

Evebeynlerin ruh hali: Bazı ebeveynler kızgınlık ve öfkeden ıstırap çekerler. Bu öfke ve kızgınlık sıklıkla olmasa da bazen, uyku ihtiyacı, işteki baskı, evlilik zorlukları veya çocuk edinmenin telaşıyla birleşir. Böyle kompleksler sonra yeniden ortaya çıkacağından ele alınmalı, içe gömülmemelidir. Çocuğunuza veya eşinize vurmak için kendinizi dürtüyorsanız, hemen yardım alın. Çocuğunuza veya eşinize karşı sözel, duygusal, fiziksel veya cinsel şiddet son derece kabul edilemezdir. Yardım için yerel acil masaları ya da doktorunuzu hemen arayın. Onuncu ve on ikinci bölümde cinsel, fiziksel öfke ve küfür konularını ele alacağım.

Kazalar:

Yangın: Dahili kablolar kullanmayın. Elektrik kabloları veya izlediği yol dokunulduğunda sıcak olmamalı. Bebek odasına konulan ısıtıcılar güvenli olmalı, eğildiğinde otomatik olarak kapanmalı, su kaynaklarından, perdelerden, oyuncaklardan ve doldurulmuş oyuncak hayvanlardan uzak tutulmalıdır. Evinize, özellikle bebeğinizin uyuduğu yere bir duman detektörü yerleştirilmelidir. Karbondioksit detektörü ve kolaylıkla erişebileceğiniz bir yere yangın söndürücüsü koyun. Zaman zaman temiz hava klima filtreleri temizlenmelidir. Elbise ve diğer şeyler dolap üzerine ampul yakınlarına yığılmamalıdır. Isıtıcıların yakınından doldurulmuş oyuncak hayvanları kaldırın. Gerektiğinde bebeğinizi rahatlıkla ukalalaştırabileceğiniz güvenli bir yol ayarlayın.

Düşmeler: Bebeğinizi bez değiştirme masasında ya da tezgâh üzerinde yalnız başına bırakmayın. Bebek yürütme arabaları yalnızca çıkış kapısı kapalı olduğunda ve merdivenlere yaklaşamayacağı alanlarda kullanılmalı. Bebeğinizi yalnız başına asla bir yürütme arabasında ya da salıncakta bırakmayın. Bebek elinizdeyken merdivenlerden yavaş inip ve çıkın.

Banyo: Su sıcaklığına dikkat edin ve musluktan hep aynı derecede su akacağını zannetmeyin. Daima suyu kontrol edin. Sizin de gazetede okuduğunuz gibi her yıl neler oluyor! Bebeğinizi küvet içerisinde kesinlikle bir saniye de olsa bırakmayın. Telefonun çalmasına bakmayın. Yeniden arayacaklardır.

Sıcak içecekler: Bebeğinizi tutarken kahve, çay, çorba içmeyin. Özellikle bebeğiniz bir yürüteçteyse, ısıtıcıdaki yemeğe dikkat edin. Bebeğinizin kafasının üzerinden sıcak yemekler taşıyan garsonlara dikkat edin.

Tıbbi Tehlikeler:

Ek bölümde hayatı tehdit eden hastalıkları ve diğer tıbbi acil vakaları ele alacağım. Daima ilaçları çocuklarınızın ulaşamayacağı yerlerde tutmayı unutmayın. Eğer bir hap düşürürseniz, çocuğunuzun sizin yerinize bulmaması için yeri araştırın ve onu bulun.

 

Yıldız Uzuner

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Yıldız Uzuner

Son gönderiler

test deneme

https://www.flexiquiz.com/SC/N/43d69b3f-a5b8-4cc8-83da-3b756a264cc4 Devamını oku

2 ay önce

Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri

Yaşa Göre Önerilen Ateş Ölçüm Yerleri Ateş ölçüm yerleri çocuğun yaşına bağlı olarak değişiklik göster­mektedir.… Devamını oku

3 yıl önce

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin.

Evinizin odalarını bebek için güvenli hale getirin. Köşe eksenlerindeki dolaplar meraklı parmakların yaralanması için kötü… Devamını oku

3 yıl önce

Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar

Bebeğin ağlamasına neden olabilecek durumlar Bebeğinizin neden ağladığım çoğu zaman bilemezsiniz. Yaptığınız basit bir şeyle… Devamını oku

3 yıl önce

Çocuklarda Öksürük

Çocuklarda Öksürük Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan çocuklarda öksürük, çeşitli rahatsızlıklardan dolayı görülebilmektedir. Tek başına… Devamını oku

3 yıl önce