bebeklerle iletisim
Bebek Gelişimi

Bebeklerle İletişim

bebeklerle iletisimBebeği ile iletişim kuran anne ve babaların her birinin iletişim kurma çeşidi farklıdır. Bilinmelidir ki bebeği ile en fazla iyi iletişimi kuran anne baba iletişimsiz bir anne babadan çocuğunun ileriki zamanlarında kendisi ile her yaşadığını paylaşması açısından çok daha kardadır. Bebeği ile iletişimde olmak isteyen hamile annelerin bebek karnında iken konuşmaya başlamaları bebekleri ile iletişime geçtiklerini gösterir.

Uzmanlara göre bebeğin anne karnında iken annenin sesini tanıdığı ve annesinin sesini duyduğunda bebeğin yüz mimiklerinin değiştiğidir. Bebek doğduğu günden itibaren bebekle sürekli konuşmak bebeğin çok hızlı bir şekilde konuşmaya başlamasını sağlamaktadır. Çünkü bebekler kendilerine karşı ne kadar hitap olursa o kadar fazla bu kelimeleri tekrarlama becerileri bulunmaktadır.

Bebeğinizle Bebek Dilinde Konuşmayın!

Anne babalar genellikle bebekleri ile bebekçe konuşmak ve bebeklerine daha şirin görünmek isterler. Bazı zamanlarda bebekçe konuşmak bebek için iyi olsa da çoğu zaman kendiniz gibi konuşmanız bebeğinize daha iyi gelecek ve onun gerçek cümleler öğrenmesini ve sizin gerçek halinizi ona ciddi ve yetişkin birisiymiş gibi davrandığınızı görmesini sağlayacaktır.

bebekle konuşmaBebekle iletişim kurmanın zamanı ve mekanı bulunmamaktadır. Bebeğinizle birlikte alışverişe çıktığınızda veya akşam bir televizyon programı izlerken bebeğinizle gördüğünüz ve hissettiğiniz şeyleri konuşabilirsiniz.

Bebeğinizle ne kadar erken konuşmaya başlarsanız bebeğinizin ileriki zamanlarında dikkat dağınıklığı ve zihin bulanıklığı gibi rahatsızlıklara yakalanmasını engellersiniz. Hızlı bir zihin gelişimi gösteren kendisi ile konuşulan bebekler büyüdüklerinde arkadaşları ve çevrelerindeki kişilerle diğer insanlara göre çok daha iyi geçinmektedirler.

Ona Kitap Okuyun

Bebeğinizin çok fazla televizyon ve televizyon reklamı izlemesine izin vermeyin. Eğer daha sonradan zihin ve bedensel gelişimi güzel bir çocuğunuz olmasını istiyorsanız, bebeğinize kaç aylık olursa olsun günde birkaç dakika kitap okuyun. Bebeğiniz için özel masal kitapları ve hikaye kitapları seçebilirsiniz.

Bebeğinize okuduğunuz kitapların içerisinde bulunan hayvanların ve insanların taklidini yaparak bebeğinizin sizin üzerinde dikkatini yoğunlaştırılmasına sebep olabilirsiniz. Bebeğinize kitap okurken ve konuşurken arada bir boşluk bırakmalısınız ve nefes almalısınız bu verdiğiniz ara bebeğinizin size karşılık verecek bir aralık bulmasına sebep olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.