Bebek bakımı

Bebekte dişlerin temizliği ve bakımı

Bebeğiniz diş çıkarmaya başlayınca, günlük diş ve diş eti bakımı yapılması gerekir Bebeğinizin henüz bir iki dişi varsa. bir damla diş macunu koyduğunuz temiz bir mendil ya da tülbentle dişleri silin. Süt dişleri için özel olarak üretilmiş, az flüoritli di s macunları kullanın. Damak tadını çoğaltmak için şeker katılmış macunlardan kaçının. Şeker, yalnızca diş yüzeyinde birikinti oluşturmaya yarar. Mümkünse. bebeğinizin diş macununu yutmamasını sağlayın.
Bebeğinizin diş sayısı iki üç taneden fazla olunca, diş fırçası kullanmaya başlayabilirdiniz. İlk yıllarda, bebeğiniz dişlerini gerektiği gibi temizleyemeyecektir. Bu nedenle sorumluluk sizde olmalıdır. Sizi taklit etmekten hoşlanacağı için, dişlerinizi fırçalarken, ona da kendi fırçasını vererek. sizi izlemesini sağlayın. Bebeğinizin diklerini her sabah ve her akşam yatmadan önce fırçalamalısınız.
Günlük diş temizliğinin yanı sıra, bebeğinizin beslenme sistemindeki şekerli yiyecek miktarını da sınırlamalısınız. Bebeğinizi yatağına koyduğunuzda, eline asla biberon vermeyin. Dişlerinin şekerli sıvının içinde kalması diş çürümesine yol açacağından süt ya da meyve suyu dolu bir biberonu durmadan emmesine de izin vermeyin öte yandan, ona bol miktarda çiğ meyve ve sebze verin. Doğal şekerli bu besinler, kemirmeye de uygundur.
Dişlerdeki çürük belirtilerini sık sık kontrol edin. Dişlerin üzerinde beyaz, sarı ya da kahverengi noktalar görürseniz, diş doktorunuzu arayın. Süt dişlerinin çoğunun çıkmış olacağı üçüncü yaştan sonra, bebeğinizin dişlerini düzenli olarak kontrol ettirmelisiniz.

FLÜORIT
Flüorit. diş minesini sertleştirerek, diş çürümeleriyle mücadeleyi kolaylaştıran bir mineraldir. Bebeklerin çoğu, sudan yeterli miktarda flüorit alır. Ancak, sudaki flüorit miktarı bölgesel farklıklar gösterdiğinden, kendi bölgenizdeki sular idaresinden bu durumu öğrenmeniz gerekir. Suyunuzdaki flüorit miktarı yetersizse, bebeğinizin flüorit gereksinimi hakkında doktorunuzun tavsiyelerini alın.

Sert, keskin oyuncaklar bebeğin, diş ve diş etlerini zedeler. Gereken yumuşaklıkla olan katı cisimleri çiğnemesine izin verin.

BIR YA DA IKI ADET OLAN 9 BEBEK DIŞLERINI BEZLE
TEMIZLEYIN Diş çürümelerine yol açan plak, bakteri ve asitlerden korunması için, bebeğinizin diş ve d:s etlerini bir parça tülbentle dikkatle silin. Pamuk topakları da kullanabilirsiniz.

Diş doktorunuz, dişlerin arasında kalan yiyecek zerreciklerinden kurtulmak için diş ipi kullanmanızı tavsiye ediyorsa, ipi aşağıda gösterildiği gibi tutarak, bebeğin birbirine bitişik iki dişi arasından geçirin, sonra da yavaşça öne ve arkaya kaydırın.

Diş FIRÇALARI
Çocuklar için yapılmış çok çeşitli diş fırçaları vardır. Parlak renkli olanlar hem çocuğunuza çekici gelecek, hem de onu diş fırçası kullanmaya teşvik edecektir.
Yuvarlak uçlu, yumuşak kıllı bir diş fırçası seçin ve eskimiş görünmese bile, altı-yedi haftada bir değiştirin. Çünkü, bebeğinizin ağzındaki bakteriler fırçada birikecektir.
Genellikle diş ipine gerek yoktur, ama en der durumlarda bebeğiniz için kullanmanız önerilebilir.

BEBEĞINIZIN DIŞLERINI 9 SABAH-AKŞAM FIRÇALAYIN Bebeğinizi, arkası size dönük olarak kucağınıza oturtun, dişlerini ve diş etlerini dikkatle fırçalayın. Yavaş hareketlerle yukarıya ve aşağı-ya doğru fırçalamak, plaklardan kurtulmayı sağlar. Bebeğiniz tıkanmaktan korkabileceği için, arka taraftaki dişleri fırçalarken dikkatli olun. Bu işi sabah- akşam yapmayı alışkanlık haline getirin. Geceleri en son işiniz bebeğin dişlerini fırçalamak olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.